K KroX Başarılı Katılım 28 Aralık 2023 Mesajlar 26 Beğeniler 7 29 Ocak 2024 #1 Gigabyte B450 M-K anakartım ve G.Skill (2x8) 3600 MHz RAM'im var. Sorun başlıkta da yazdığım gibi anakarttan XMP ayarını profil 1'e getirdiğimde bilgisayar açılmıyor. BIOS pilini çıkarıp takmam gerekiyor. BIOS'um günceldir. Yardımlarınızı bekliyorum. Son düzenleyen: Moderatör: 29 Ocak 2024
Gigabyte B450 M-K anakartım ve G.Skill (2x8) 3600 MHz RAM'im var. Sorun başlıkta da yazdığım gibi anakarttan XMP ayarını profil 1'e getirdiğimde bilgisayar açılmıyor. BIOS pilini çıkarıp takmam gerekiyor. BIOS'um günceldir. Yardımlarınızı bekliyorum.
Recep Baltaş Techolay Yönetici Super user do! Tahtanın Hakimi Topluluk Kahramanı İlk 1.000! Katılım 3 Aralık 2023 Mesajlar 15.078 Makaleler 104 Çözümler 1.590 Beğeniler 45.771 Yer İstanbul 29 Ocak 2024 #2 Bu durumda XMP açmayacaksınız. Ya halen daha uyum sorunu var ya da RAM'leriniz kit olmayabilir mi? Yüksek frekans isterseniz elle ayar yapabilirsiniz. Daha tecrübeli arkadaşlar gerekli ayarları yazar size. Artı 0 Eksi
Bu durumda XMP açmayacaksınız. Ya halen daha uyum sorunu var ya da RAM'leriniz kit olmayabilir mi? Yüksek frekans isterseniz elle ayar yapabilirsiniz. Daha tecrübeli arkadaşlar gerekli ayarları yazar size.
KS KS K KroX Başarılı Katılım 28 Aralık 2023 Mesajlar 26 Beğeniler 7 29 Ocak 2024 #3 Recep Baltaş dedi: Bu durumda XMP açmayacaksınız. Ya halen daha uyum sorunu var ya da RAM'leriniz kit olmayabilir mi? Yüksek frekans isterseniz elle ayar yapabilirsiniz. Daha tecrübeli arkadaşlar gerekli ayarları yazar size. Genişletmek için tıkla... RAM'lerim kit. Elle ayarı da şurada İtopya'nın kendi sayfasında gözüktüğü gibi yaptım ama gene siyah ekranda kalıyorum. Gerekli ayarları yazabilecek kimse yok mu iade etmem gerekecek sistemi? Son düzenleme: 29 Ocak 2024 Artı 0 Eksi
Recep Baltaş dedi: Bu durumda XMP açmayacaksınız. Ya halen daha uyum sorunu var ya da RAM'leriniz kit olmayabilir mi? Yüksek frekans isterseniz elle ayar yapabilirsiniz. Daha tecrübeli arkadaşlar gerekli ayarları yazar size. Genişletmek için tıkla... RAM'lerim kit. Elle ayarı da şurada İtopya'nın kendi sayfasında gözüktüğü gibi yaptım ama gene siyah ekranda kalıyorum. Gerekli ayarları yazabilecek kimse yok mu iade etmem gerekecek sistemi?
Hudson51 Üstün İlk 1.000! Katılım 21 Aralık 2023 Mesajlar 1.059 Çözümler 3 Beğeniler 779 29 Ocak 2024 #4 KroX dedi: RAM'lerim kit. Elle ayarı da şurada İtopya'nın kendi sayfasında gözüktüğü gibi yaptım ama gene siyah ekranda kalıyorum. Eki Görüntüle 14478 Gerekli ayarları yazabilecek kimse yok mu iade etmem gerekecek sistemi? Genişletmek için tıkla... Sistemi aldığın yere sor bir de. Artı 0 Eksi
KroX dedi: RAM'lerim kit. Elle ayarı da şurada İtopya'nın kendi sayfasında gözüktüğü gibi yaptım ama gene siyah ekranda kalıyorum. Eki Görüntüle 14478 Gerekli ayarları yazabilecek kimse yok mu iade etmem gerekecek sistemi? Genişletmek için tıkla... Sistemi aldığın yere sor bir de.