Xraydisk M2 SSD alınır mı?

Bütçe
1200

1589

Üstün
Makaleler
13
Kontrolcü olarak SM2263XT yazılmış. Eğer öyle ise DRAM'siz bir model. Şahsen ben tavsiye etmem bu tür "no-name" ürünleri. Türkiye içinden Kioxia Exceria alabilirsiniz.

Teşekkür ederim. Bir de M.2 SSD almaya değer mi? SATA 3.0 SSD'ye nazaran ne gibi farklar yaşarım?
SSD'ler hakkında hiçbir şey bilmiyorum.

M.2 NVMe SSD duruma göre almaya değer. Eğer hep veri transferi yapıyorsan ya da 7/24 oyun oynuyorsan evet var. Attığın disk burada değil lakin çin ve benzeri ülkelerde "depolama" amaçlı kullanılıyorlar. Ucuz olmadıkça alınmaz DRAM'sız disk.

M2 SSD'ler SATA SSD'lere göre çok daha yüksek okuma yazma hızlarına sahipler.
Ben sadece oyun oynuyorum, oyun indiriyorum ve çok çok nadiren proje ödevlerimi yapıyorum bilgisayardan. Yani o hızlar gereksiz olmaz değil mi benim için?
Oyun sürekli oynarım, bilgisayar kullanmamın amacı en çok oyun. Sürekli de oyun silip geri yüklerim böyle bir huyum var karar veremiyorum.

Ben sadece oyun oynuyorum, oyun indiriyorum ve çok çok nadiren proje ödevlerimi yapıyorum bilgisayardan. Yani o hızlar gereksiz olmaz değil mi benim için?
Oyun sürekli oynarım, bilgisayar kullanmamın amacı en çok oyun. Sürekli de oyun silip geri yüklerim böyle bir huyum var karar veremiyorum.
Yerinde olsam M2 SSD alırdım. Sen de şikayet etmişsin zaten yavaşladı diye, M2 SSD'de öyle bir sorun olacağını zannetmiyorum.

@1589 Okuma-yazma hızları yüksek M.2 ile okuma-yazma hızları düşük M.2 arasında günlük kullanımda pek fark olmaz, hissetmezsin yani. SATA ile M.2 arasında fark ettiriyor ama, alabilirsen M.2'ye geç ama bu tür abuk sabuk ürünleri alma. Ucuz etin yahnisi yavan olur derler. Bugün alırsın, yarın elinde kalır tekrar masraf.

Geri
Yukarı Alt