Yabancı diziler alt yazılı mı yoksa Türkçe dublajlı mı izlemek daha iyi olur?

Merhaba,

Türkçe dublaj ve Türkçe alt yazılı yabancı dizileri nasıl izliyorsunuz? La Casa de Papel mesela full alt yazılı idi. Diziden de bir şeyler anlıyorum yani okuyabiliyorum.

Siz yine de ne tavsiye edersiniz yabancı dizi olarak?

İyi sosyaller.

Tamamen keyfine göre ben altyazı sevmeyen biriyim ama mecbur TWD 9. sezonda dublaj değiştiği için alt yazılı izliyorum.

Açıkçası ben telaffuz gelişimi için çoğunlukla alt yazı tercih ediyorum, dizi ya da filmine göre değişir ses ile karakterin uyumu falan çok önemli bence yani bu değişken olabilir.

Açıkçası ben telaffuz gelişimi için çoğunlukla alt yazı tercih ediyorum, dizi ya da filmine göre değişir ses ile karakterin uyumu falan çok önemli bence yani bu değişken olabilir.
Ne olursa olsun Türkçe dublaj ile altyazı arasında kelimeler/cümleler değişiyor.

Eger oyuncuları ve seslerini seviyorsam alt yazı, Türkçe seslendirenlerin seslerini seviyorsam dublaj.

Çocukluğumdan beri TV'de dublaj izleyip Türk dublajcılarla büyüdüğüm icin her ne kadar orijinali cok sevsem de yapımlarda klasik seslendirmeleri duymak içimde hos bir his yaratıyor. Tanıdık bir yerdeymişim gibi hissettiriyor. Kimileri rahmetli oldu, sesleri o güzel filmlerde ve dizilerde kaldı...

Batı dizisiyse dublaj izlerim doğu dizisiyse alt yazı, tabii seriden seriye değişebiliyor.

Film dili biraz bildigin bir dil ise Turkce altyazi cok dikkat dagitiyor, ben kesinlikle izleyemiyorum. Ingilizce gibi bildigin bir dil ise kulak bir yandan ceviri yaparken bir yandan okudugunu anlamaya calisiyorsun. Ya Turkce dublaj ya Ingilizce altyazi olacak. Ancak hic anlamadigin, mesela Danca ya da Fince gibi bir dilde ise Turkce altyazi ise yarar.

Yabancı dil bilgim yok. Tek tük İngilizce biliyorum.

Ne olursa olsun Türkçe dublaj ile alt yazı arasında kelimeler/cümleler değişiyor.

Bazen kelimelerin ikinci anlamları kullanılabiliyor diğer opsiyonlar için bir şey diyemem belki ama izlenen filme veya diziye göre değişir mesela south park gibi ya da Breaking Bad gibi örnekler ne kadar doğru bilmiyorum ama dediğim gibi bu tamamen tercih meselesi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…