• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Yabancı kanalların katıl fiyat tutarları ödeme esnasında değişir mi?

cleanris

Uzman
Merhabalar, yabancı bir kanalın katıl üyeliğini almak istiyordum fakat fiyatlar gerçekten günümüze göre bedava gibi. Bu birkaç kanalda da böyle ve açıkçası doğru mu bilmiyorum.

Türkiye'den bir kanalın katıl üyeliğini almak istediğimde 600TL, 1200TL gibi fiyatlar karşıma çıkıyor. Yabancı bir kanaldan üyelik almak istediğimde, 15TL, 30TL gibi fiyatlar çıkıyor. Ödeme esnasında bu fiyatlar değişir mi? Yoksa gerçekten 15TL mi üyeliği? Görseldeki "Tier 2" aboneliğini alacağım. Ödeme yaptıktan sonra süpriz bir kart ekstresi görmek istemiyorum, gerçekten bunu aldığımda 15TL mi ödeyeceğim?

Bunun üç nedeni var.

Birincisi kültürel. Yabancı içerik üreticileri 1 dolar, 5 dolar, 10$ vb gibi cüzi miktarda hep abonelik fiyatı koyarlar. Buna Patreon, Kickstarter, GoFundMe vb gibi sitelerde de şahit olursunuz. Çünkü insanların daha yüksek ücret vermeyeceğini biliyorlar. Bizim yerli içerik üreticileri gibi değiller.

İkincisi ise enflasyon. Oralarda enflasyon sabit veya az olduğu için, para birimi halen gücünü koruyabiliyor. Bu yüzden insanlar bir iki dolara bir içerik üreticisine üye olmak yerine parasını daha iyi değerlendirmek istiyor.

Üçüncüsü ise Google regional pricing uyguluyor. Yani ülkeye uygun fiyatlandırma. Türkiye, Hindistan, Arjentina gibi ülkelerde bu abonelikler çok ve çok daha ucuz oluyor. (Bu da bir takıma ne duruma geldiğimizi gösteriyor...)

Kısaca evet, 15 TL.

Teşekkür ederim, ilk defa katıl satın almaya karar verdim ve bu fiyat aralığı gerçekten kafamı karıştırmıştı, detaylı bir şekilde bilgi edindim.

@Liguori, merhaba, bir soru takıldı aklıma. Olası bir durumda üyelik fiyatında bir artış veya azalış olduğunda bana mail üzerinden bakiye çekilmeden önce bildirimi geliyor mu?

Son düzenleme:
Muhtemelen geliyordur.

Bunu da paylaşmayı unuttum.

Pricing for channel memberships on YouTube: Africa, Europe, & Middle East

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…