2021 yılında LG'nin 32GN600 modelini Amazon'dan aldım. Sonrasında da monitörü forumdan
@utkuversus benden satın aldı. Bu monitör de VA panel olmasına rağmen monitörde böyle vahim bir durum yok.
Eki Görüntüle 185053
165 Hz LG VA panel ile 180 Hz Samsung arasında gece ile gündüz gibi bir fark var. Olay sadece VA panel değil. Samsung'un bu derece Ghosting olan bir monitörü "oyun monitörü" olarak sınıflandırıp satmaya çalışması.
Elimizde Türkiye'de sadece iki yayında olan test ekipmanları var ve daha sonra Samsung'un monitörünü de test ettik. Monitör, OSRTT testinde en iyi 2.8, en kötü ise 37.4ms piksel tepki süresi verdi. En iyi ile en kötü değer arasında 13.3 kat fark olması kabul edilemez bir durum. Bunu "VA panel işte" deyip geçiştiremezsiniz. 37ms piksel tepki süresi olan monitörü 180 Hz'e overclock edip satmak etik değil.
Kaynak:
https://techolay.net/samsung-led-monitorlerinde-fason-uretim-mi-yaptiriyor/
Keşke videoyu yapmadan önce kendi monitörünüzü de OSRTT gibi bir araçla test etseydiniz.
Monitörü alan ben değilim, okurum. Şikayetçi olan okurum. Ben de okurumun, yani tüketicinin sesini duyurdum ki kendisi servisle epey sorun yaşamış. Ben benzer videoyu ASUS servisinde monitörü kırılan çalışanım için de yaptım, kendi tanıttığım monitörde sorun yaşayan okurlarım için de. Onlardan biri de IPS monitördü.
2005 yılında stajyer olarak CHIP dergisiyle girdim sektöre. 20 yıldır da sektördeyim. Videoda da net bir biçimde diğer monitörün IPS panel olduğunu belirtmeme rağmen panel farklarını bilmediğimi bugün öğrendim. Samsung ile yaptığımız bir projede Qunatum Dot teknolojisini de anlatmışlığım var ama demek ki panel tiplerini bilmiyormuşum. Sağlık olsun, öğreneceğiz.
Tüketici Hakem Heyeti'nin bile sorunlu bulduğu bu monitörü benim video yapmam eleştiri aldıysa yanlış yoldayım demek ki. Tüketicinin sorunalırını dile getirdiğim için özür dilerim. Ben ürün incelemeye devam edeyim zira bu videolar bana para kaybettirirken her bir inceleme videosu para kazandırıyor. Tüketicinin sesini duyurmakla hata etmişim.
Saygılarımla,
Recep Baltaş