Cildiyeye git tam teşekküllü tahlil vs. iste. Zaten onun ilk işi o olmalı. Vücudundaki bir mineral veya vitaminin azlığı bile tüm sistemin çalışmasını veya verimini düşürür. O değerlerde sıkıntı yoksa diğer tedavilere geçer.
Çok antin kuntin takviyeye gerek yok aslında.
Mesela ben sabahları haşlanmış yumurtayı 1 tane tam 4 tanesinin beyazını, 1 kase yulafı suyla ıslatarak, 1 kase rokayı limon sıkarak, biraz domates ve salatalık ve en son 6 tane zeytin tüketiyorum. Saat 10-11 arası 10 tane çiğ badem, 1 tane ceviz yiyorum. Öğlen 1-1.5 porsiyonluk tavuk göğüs eti ve 1-1.5 porsiyonluk tam buğday makarna yiyorum. Ardından 1 tane yeşil elma. Saat 4 gibi spora gidiyorum. Spor biter bitmez 24 gram protein içeren meyve aromalı glutamin ve bcaas takviyeli protein tozu tüketiyorum. Akşam yemeğinden önce 1 avuç çiğ kabak çekirdeği tüketiyorum ve vakit varsa 1 limonu maden suyuna sıkıp içiyorum. Akşam yemeğinde çorba, 1-2 dilim tam buğday ekmeği, öğlenden artan et ve 2 günde bir konserve somon veya sardalya tüketiyorum. 1 kase rokaya da limon sıkıyorum. Haftanın bazı günleri bitter çikolata tüketiyorum.
Dikkat ettiysen süt ve süt ürünü yok. Kalsiyumu rokadan sağlıyorum. Bu düzende haftanın bir günü öğlen yemeğini dışarıda yiyip koyun ya da dana karaciğeri yani ciğer kebap yiyorum. B12 için bu da. Öğünlerde, öğün öncesi ve sonrası yarım saat kadar çay, kahve içmiyorum. O öğündeki vitamin ve mineral emilimini düşürüyor.
Haftanın 5 günü sporla ve bu beslenme düzeniyle tüm değerler ideal çıkıp cilt, saç, sindirim, bağışıklık sistemim vs. her şey makine gibi oldu. Yaşım 40 üzeri ve spor geçmişim 1 yıl. Tabii ki fit bir görünüm de cabası.