Yalama olan ekran kartı vidası çıkmıyor

Lehim ile çözerler o zaman. Götüreyim bari 1-2 haftaya yakınlardaki bir yere. Çok teşekkür ediyorum.

İşi ehline vereceksin, bırak yapsınlar. Şimdi onu kendin çıkartsan belki kıracaksın, iyice genişleteceksin. Bir daha vida zor takarsın. En iyisi uğraşmamak.

İnternette ucuz kitler var bu vidaları çıkarmak için.

geniş paket lastiği ile sürtünmeyi artırarak sökmüşlüğüm var ama sökemediklerim de oldu. Dikkatli denemek lazım. Paket lastiğini vida başına yerleştirip tornavida ile bastırarak çevirmek gerekiyor.

Bir kağıt peçeteyi al, 2'ye katla tornavidanın ağzına koy vidaya yavaşça sıkıştır ve çevirmeye başla ama nazik ol.
Denedim. Lastikle de denedim 10 farklı uçla denedim bazıları oturuyor ama vida aşırı sıkıştığı için döndürürken tekrar yalama yapıyor. Yani lehimden başka çözüm yok gibi. Kapattım taktım kartı 1-2 haftaya götürürüm bilgisayarcıya. Çok teşekkür ederim herkese.

Belki ince matkap ucuyla kırılabilir vida. Çıkınca da pense ile döndürerek çıkarılabilir. Bende de 3090'da olmuştu, çok kötü, dayanıksız yapıyorlar vidalarını. Sonradan Çin'den vida seti almıştım, çok önceden AliExpress'ten. GPU'yu tutan 4 vidayı değiştirdim o vidalarla ve çok iyi tuttu.

Elimde yedek vida da yok maktap da yok maalesef yani öyle yaparsam yenisi gelene kadar kartı kullanamam. En mantıklısı yakın zamanda bir bilgisayarcıya götürüp yaptırmak. Yarın birkaç yeri arayıp sorarım. Teşekkür ederim hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…