ih4terain

Başarılı
Olayı özetleyeyim;

Sahibinden üzerinde Yamaha YDP140 model duvar piyanosu ilanı vardı. İngiltere telefon kodlu birisi WhatsApp üzerinden iletişime geçti. Dediklerine göre İzmir'de arkadaşı var mış, ona ulaştırmamı istedi (tüm konuşmalar İngilizce gerçekleşiyor).

Neyse, ben inanmamamı gerektirecek bir şey olmadığını düşündüğüm için nakliye parasıyla beraber önceden parayı yollarsa götürebileceğimi söyledim, kabul etti (bu olaydaki tek zararım nakliye firmalarını aramak için zaman harcamam oldu).

Sonrasında piyanonun ücreti, nakliye ve komisyonla beraber 37.500 TL gönderdiğini söyledi (IBAN bilgilerimi paylaştım sadece). Hesabıma para gelmedi, dekont sordum. Mailine baktığımda bu dekont vardı; hayatımda gördüğüm en saçma dekont olabilir.

(Karaladığım yerde benim gönderdiğim bilgiler yazıyor, kalanı tamamen sahte, biraz incelerseniz anlarsınız.)

Sonrasında bana fazladan gönderdiği 4.500 TL’yi (nakliyeyle beraber normalde 33.000 TL tutuyordu, 4.500 TL’yi ben istemeden kendisi eklemişti, ilk olay oydu zaten) WhatsApp üzerinden attığı, yine benzer ama daha da kalitesiz bir dekonttaki IBAN’a göndermemi istedi. Paranın hesabıma böyle geçeceğini söyledi, tabii ki göndermedim.

Bu da ikinci dekont:

(Üst tarafı ilk dekontla aynı, alt tarafta dolandırıcının kendisi mi yoksa kullandıkları birisinin IBAN’ı mı bilmiyorum ama farklı bir IBAN mevcut.)

İşin özeti ben oltaya gelmedim, siz de gelmeyin.

Suç duyurusunda bulunmak isterdim ancak YKS'ye çok az kaldı, şu an uğraşacak vaktim yok.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-16 141035.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-16 141035.webp
    42,2 KB · Görüntüleme: 90
  • 1750072524537.webp
    1750072524537.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleyen: Moderatör: