Yamulan kimlik değiştirilmeli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yiğidowski
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 183

Yiğidowski

Üstün
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Sanırım kimliğim de sorun var. Biraz büküldü ve bankalara kayıt olurken NFC kimliği okumadığı için olamıyorum. Başka kimlikler oluyor. Manuel olarak düzeltme yolu falan var mı? Değiştirmem mi gerekiyor illaki?

Muhtemelen çip kırılmıştır düzeltmekte imkansız. NFC özelliğine bu kadar muhtaçsan yenilemeni öneririm.

Maalesef evet. Benim de kimliğimin çipi düşmüştü kendiğilinden, 2 ay önce falan yenisini çıkarttırdım NFC okumuyordu. Özellikle 2018 üretimli erkek kimliklerinde oluyormuş bu sorun, en azından Ekşi Sözlük'te öyle diyorlardı.

Yeni kimlik kartları çıktığında dönemde aceleyle almıştım. Benim kartın da NFC'sinde problem var gibime geliyor. Telefonun kamera bölgesine tamamen temas ettirerek yarım saat okutturmaya çalışıyorum ve bazen algılamamazlık yapıyor. Diğer kimlik ve banka kartlarında telefonumun kılıfı üzerindeyken NFC'yi tek temasla kullanabiliyorum. Sizde bence kimliğinizi yenileyin.

hemen yenisini almalısınız hastane vb. yerlerde nfc olmayan kartlar sorun çıkarıyor kessinlikle çipi kırılmıştır

Bende de aynı durum olmuştu değiştirdim düşük bir ücret zaten hali hazırda vesikalığınızda varsa değiştirmenizi öneriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…