Merhaba, yeni taşındım ve adresimde altyapı yok gözüküyor fakat binada ankastre kutusu var ve hem sağ hem de sol.
Evlerde altyapı var gözüküyor evler müstakil olduğu için bizim eve asılı ankastre kutulardan kablo çekilmiş. Sorum şu yan komşunun adresini verip internet baglatsam sorun olur mu?
@Arantheim hocam bilginiz varsa yardımcı olur musunuz?
Merhaba, yeni taşındım ve adresimde altyapı yok gözüküyor fakat binada ankastre kutusu var ve hem sağ hem de sol.
Evlerde altyapı var gözüküyor evler müstakil olduğu için bizim eve asılı ankastre kutulardan kablo çekilmiş. Sorum şu yan komşunun adresini verip internet baglatsam sorun olur mu?
Bağlatırsın ama şikayet filan olduğunda ciddi sorunla karşılaşırsın. Modemi kendi evine almadan yaparsan daha sağlıklı olur. Sadece Ethernet ile Mesh bir sistem kurabilirsin ya da Wi-Fi ihtiyacın yoksa direkt bilgisayarına alabilirsin. Diğer türlü kesinlikle önermem. Ben de çok düşündüm, hatta sorguladım, birkaç yetkili kişi aracılığıyla yaptırımları var, bilgin olsun.
Sadece benim dediğim şekilde yaparsan sorun yaşamayabilirsin. Onda bile kesin bir şey diyemem ama sadece kablo ile alacağın için ciddi bir yaptırımı olmaz diye düşünüyorum, ama fatura adresi başka, modemin kurulu olduğu ev başka olursa işler karışır ve hiçbir firma yetkilisi buna onay vermez, gelip işlem yapmaz, haberin olsun.
Ben de şu an oturduğum eve 2018'de taşındığımda hiç altyapı yoktu, yan da birisi ile tanışmıştım benim yaşlarımda, 50 metre Ethernet kablosu ile terastan terasa direkt bilgisayarıma kablo çektim, 6 ay öyle kullandım. En mantıklısı bu olur.
Müdürlüğe gidip dilekçeni ver ama altyapı ekibi ile de görüş, evden çalışıyorum yardımcı olun de ve sürekli gidip takibi yap, yoksa 1 ay da sürebilir 1 yılda.
Müdürlüğe gidip dilekçeni ver ama altyapı ekibi ile de görüş, evden çalışıyorum yardımcı olun de ve sürekli gidip takibi yap, yoksa 1 ay da sürebilir 1 yılda.
Dilekçe işleri genelde çok uzun sürüyor sanırım uzun bir süre internetsiz kalacağım eğer dilekçeye kaldıysam ya ben anlamıyorum kutu bizim binada ama etraftaki herkese port var bizim binada yok şaka gibi.
Dilekçe işleri genelde çok uzun sürüyor sanırım uzun bir süre internetsiz kalacağım eğer dilekçeye kaldıysam ya ben anlamıyorum kutu bizim binada ama etraftaki herkese port var bizim binada yok şaka gibi.
BTK üzerinden ver o zaman dilekçe. Beklemekten iyidir. Belli de olmaz o anda boş port denk gelir hemen çekerler 2-3 güne sen ver BTK üzerinden ya da elden dilekçeni.
Online başvuru da yap TTnet üzerinden. Anında aranırsın oradan da belirt durumu.