Yapay zekâ araçları masaüstüne nasıl eklenir?

Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
ChatGPT genel konularda, Claude ise kod yazmada bayağı işimi gördü. Bunlar masaüstüme bir programmış ve sadece benim sistemimle, benim kaynaklarımla çalışabilecek şekilde kurmamın bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Koneko Toujou, tam olarak ne istiyorsun? Var olan uygulamaların programlarını kurmak mı yoksa yerelde çalışacak bir model sistemi kurmak mı?

Claude, ChatGPT gibilerinin performanslarını birebir almak zor iş. Yüksek VRAM'li RTX kartlar ile küçük parametreli modeller çalıştırılabilir Qwen 3.5 9B gibi.

Mesela bu mobil 4060 üzerinde çalıştırıldı, Q5 kuantizasyonu ile yaklaşık olarak 6-7 GB VRAM'e yüklenip kullanılıyor.

Elimde RX 580 8 GB, R5 5600 ve 40 GB RAM var. Bana yeterli olacak hızda işlem yapanileceğimi düşünüyorum

@Koneko Toujou, CUDA desteği ve Tensor çekirdekleri gerekiyor. VRAM sadece modelin yüklenebilmesi için gereken bir yer, çalıştırma kısmında RX 580 aşırı aşırı uğraştırır herhalde.

Ek olarak Nvidia kartlar dışında bir kartta LLM çalıştırıldığını görmedim, güncel AMD kartlar bile bu iş için uygun değildir diye düşünüyorum. Eski mimarili bir kartta imkansız herhalde.

Tamam bunu sistemin yapar yapamaz kısmından daha çok nasıl yapılır sorusu olarak düşünelim. Çalışmazsa komple uçururum zaten

Local modelleri çalıştırmak ve onlarla konuşmak için güzel araç, açık kaynak modelleri de HuggingFace üzerinden veya direkt LM Studio üzerinden indirebilirsin. ChatGPT ile falan konışarak ve deneyerek öğrenmek en iyisi.

AutoGPT kullanabilirsin. Yalnız OpenAI API ile birlikte çalışıyor ve o da ücretli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…