Yapay Zeka bizi dinliyor olabilir mi?

5

5124

Ziyaretçi
Selam,

Biliyorsunuz yapay zeka artık oldukça yaygınlaştı, arkadaşlarla mesela bir konuda konuşurken Instagram veya YouTube'da fark etmeksizin konuştuğumuz konuyla ilgili Reels'ler çıkıyor. Mesela dün bir arkadaşımla TOKİ muhabbeti yapıyorduk 10 dakika sonra Instagram'a girdim belki 50-100 tane TOKİ ile ilgili Reels'ler çıktı. Ondan sonra bir arkadaşımla ise akvaryum konusu konuşuyorduk hemen onunla ilgili Reels'ler çıkmaya başladı. Açıkçası ben biraz korkmaya başladım diyebilirim.

Aynı şekilde Google Android TV var onda da Reels izlediğim zaman konuştuğumuz şeyler olsun yemek muhabbetleri vs olsun veya başka bir konu olsun onlarla ilgili Reels'ler çıkıyor. Sizin hiç başınıza geldi mi?

Bu zaten olan bir şey, sözleşmede yazıyor olması lazım kabul ettiğiniz zaman. Genel olarak araştırdığınız, söylediğiniz şeylere göre reklam çıkarıyor olması lazım.

Bu yıllardır olan bir şey ya. 10 senedir vardır belki şu muhabbet, tamamen gerçek. Mikrofon erişim iznini kapatıp deneyin bir de.

Hocam bu hep vardı örneğin bir arkadaşınızla telefon almam gerek diye sohbet açtığınızda telefon reklamları çıkıyordu 5 sene önce bile.

Vallahi olan bir şey ben de biliyorum ama tırsmaya başladım.

Mikrofondan dinliyorlar, bunu kimse reddedemez.

"Yok o verileri toplamıyorlar." falan demeyin, bu adamların devasa tesisleri var yüz binlerce Petabayt verileri vardır.

''Hey Google'' veya ''Hey Siri'' dediğinde otomatik uyanmak için hazırda dinlemede bekliyor zaten

Sözleşmeyi kabul etmenize bile gerek yok çünkü artık cihazı ilk kurarken zorunlu sözleşmeler içinde genellikle reklam amaçlı kişisel verilerin toplanması ve işlenmesi adı altında geçer. Hatta çoğu marka size sormadan bu ürünlerin kullanımında otomatikmen sözleşme kabul edilmiş olarak varsayıyor.

Google Instagram bizi dinliyor yapay zekada dinlemesi gayet normal mesela bugün 1 aydır hamburger almadım canım çekti hayalimi okuyup getir indirimli MC Donald's bildirimi yolladı veya bu aralar klavye diyorum sesli şekilde Instagram hep reelsler'de klavye açılışı montajı çıkıyor.

Android'teki sağ üstte çıkan yeşil noktayı hep fark ediyorum kendi kendine mikrtofona erişiyor telefonum kamerayı açıp kapatınca gidiyor Google kendi kendini ifşa ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…