Yapay Zeka bizi dinliyor olabilir mi?

Hiçbir yapay zeka ya da uygulama seni gizlice mikrofonla dinlemiyor. Algoritmalar davranışlarını tahmin ettiği için konuştuğun şeyler sana denk geliyormuş gibi oluyor bence.

Hiçbir yapay zeka ya da uygulama seni gizlice mikrofonla dinlemiyor. Algoritmalar davranışlarını tahmin ettiği için konuştuğun şeyler sana denk geliyormuş gibi oluyor bence.
Tamamen yanlış, gerçeklikten uzak bir yorum.

Öyle bir dinliyorlar ki sözlerinden anahtar kelimeleri seçip gayet kullanıyorlar. Hayatımda telefonumda, sosyal medya uygulamalarımda Gittern diye aratmadım. Dostumla oturup yarım saat muhabbetini yaptık, ertesi gün reklamlarını gördüm.

Yapmayın gözünüzü seveyim, gayet dinleniyor.

Önüne gelenher izini verirsen izlenirsin tabii. İzinleri kısıtlayacaksın. Kontrolü eline alacaksın. Olduğu gibi zekaya güvenirsen tabii ki yolda kalırsın.

Bende çok şüpheleniyorum mesela Gemini ile bir oyun hakkında konuşuyorum ChatGPT'ye girince merhaba nasılsın deyince o oyunla ilgili bir şeyler diyor gerçekten garip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…