Yapay zeka insanları gerçekten işinden ediyor mu?

Yapay zeka güzel bir gelişme ancak kontrolsüz bir şekilde yayılıyor. Her alanda kullanılması bence yanlış. Bu hızla devam ederse, birçok şeyi insanların elinden alacağına inanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 ast ve onun 5 tane elemanı olmaktansa 1 ast 1-2 elemana düşüyor sektör. Olay tamamen bu. Hiçbir sektör tam olarak otomasyona geçemez. Fabrikalarda da araba parçalarını makineler birleştiriyor sonuç en fazla çalışanlar da neredeyse orada.

Yapay zekayı kullanmayı bilen işsiz kalmaz. Ottomanturks kullanıcısının anlamadığı bu. Bu alanda her gün kendinizi geliştirmeniz lazım.

Yapay zekayı kullanmayı bilen işsiz kalmaz. Ottomanturks kullanıcısının anlamadığı bu. Bu alanda her gün kendinizi geliştirmeniz lazım.
Ama yapay zekayı herkes kullanabiliyor yani.

Yapay zeka araçlarının insanları işsiz bırakmayacağını iddia eden kişilerin bu araçların nasıl çalıştıkları hakkında hiçbir şey bilmediklerini düşünüyorum. Bu araçların potansiyelleri çok yüksek ve ileride insanları işsiz bırakabilirler. Bilişim sektöründen soğumak gereksiz. Yazılım mühendisliği okumak isteyen yine yazılım mühendisiği okusun elbette çünkü başka alanlarda da yapay zeka insanların işlerini ellerinden alabilir. Büyük paradigma kaymaları olursa herkes etkilenir. Herkesin etkileneceği bir şeyden bireysel olarak korkmak bence gereksiz. En önemlisi de bunun ne zaman olacağını bilmiyoruz. Uzun yıllar alabilir.

İşsiz zaten bırakacak. Ama üniversite zamanı kendini geliştirmeyen adamı işsiz bırakacak. Her zaman kendini geliştirmen gerekecek.

İşsiz zaten bırakacak. Ama üniversite zamanı kendini geliştirmeyen adamı işsiz bırakacak. Her zaman kendini geliştirmen gerekecek.
Mühendisin aç kalmayacağı 3 üniversite var galiba;
  • ODTÜ
  • İTÜ
  • Boğaziçi
Ben bunların taraftarıyım.

Gayet tabii ki insanın kendisini geliştirmesi burada kilit rol oynuyor ama yapay zekanın bu halini bile görünce gelecekte neler yapabileceğini merak etmeden edemiyorum. Yani kendisini geliştiren insanları da geride bırakabilir. Ne zaman olur bilmiyoruz ama bir gün insanları geçeceği ortada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…