Yapay zeka modelleri aptallaşıyor mu?

Physic

Üstün
Makaleler
26
Yer
Bartın, Türkiye
Yaklaşık 2022 Aralık'tan beri neredeyse tüm bilinen modelleri aktif olarak kullanmaktayım. İlk başlarda gerçekten çok yetenekliydi modeller. Ancak şu sıralar modellerde aptallık seziyorum. Claude, GPT-4o falan fark etmiyor. Bazen en ufak şeyi bile bozuk yapabiliyorlar. Bunun hakkında internette bazı şeyler okudum. Kasti olarak yapay Zeka'nın aptallaştırıldığı gibi iddialar vardı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Ben sanmıyorum. Hatta daha zekileştiğini görüyorum kendi deneyimlerim arasında.

Yapay zekada çok ciddi sınırlamalar zaten var da, aptallaştırmak!

Kasti olarak yapay zeka'nın aptallaştırıldığı gibi iddialar vardı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bunu yapmak OpenAI, Google gibi firmalara zarar ettireceği için işlerine gelmez. Ama aptallaştığı doğru. Sebebi ise artık eğitecek yeni veri kalmadığı için yapay zekayla oluşturulan veriyi yapay zekayı tekrar eğitmek için kullanılması.

Yapay zekada çok ciddi sınırlamalar zaten var da, aptallaştırmak!

Aptallaştırılıyor demedim. Aşırı saçmalıyor son zamanlarda modeller.

Ben sanmıyorum. Hatta daha zekileştiğini görüyorum kendi deneyimlerim arasında.

Yani hocam temel düzeyde çoğu alanda başarılı modeller. Ancak biraz zorladığımız takdirde hatta bazen zorlamasak bile, modeller halüsinasyon görebiliyorlar. Ben GPT-4 kullandığımız zamanların şu anki modellerden daha az sorunsuz olduğunu hatırlıyorum şahsen.

İngilizce bir makalede okumuştum. Zeki cevaplar üretmesi için daha fazla enerji ve güç tüketmesi gerekiyor. Çok talep olduğu zamanlarda da bunu karşılamak çok pahalı oluyor. Bu yüzden OpenAI gibi yapay zeka firmaları bilerek modelleri "aptallaştırıyorlar". Yani ocağın altını kısıyorlar. Bu yüzden eskiden daha iyi cevaplar üretip sonradan kötüleşmeye başlaması normal.

Gemini 2.0 Flash aptallaştı. Fakat AI Studio'da Gemini Exp-1206 modeli çok iyi çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…