Yapay zekâ saçmalıklarını paylaşma konusu

Hasan Merkit 43

Moderasyon Üyesi
Geliştirici
Makaleler
14
Sizden ricam, yapay zekâlarda yaşadığınız saçma durumları paylaşın. Paylaşırken hangi modeli kullandığınızı da yazın. Uydurma sohbetleri paylaşmayın ki konu mizah dışında yapay zekâ hatalarını araştıranlara da yardımcı olsun.

Gemini Pro.

Yaptırmak istediğim:

Konuya ilk girişte karşılaştığım manzara: :')

(Neden böyle bir şey yaptı bilmiyorum. Yeni sohbet açıp aynı promptu verdim. Hatasını tekrarlamadı.)

Geçen Pazar günü eğlenmek için yapay zekâyı kullanmaya karar vermiştim ve sanat eserlerimi spoilerlardan açabilirsiniz.

İndeks numaralarına bakmayın, ComfyUI'da fine-tuning aşamasına hazırlarken etiketlemek için kullanmıştım bu resmi ve bu sebeple GIMP ile indeks numaraları var. Bu resim ise GIMP aşamasından önce Nano Banana 2 ile üretildi. Asıl şov ise şimdi geliyor.

Benim istediğim sonuca çok yakındı ama bu ne? Bu da Nano Banana Pro'dan çıkma, ama nihai resim değildi ve aynı zamanda yüz referans resimleri yüklenmemişti. Referans resim yüklendiğinden sonra da yüzleri yanlış uygulamaması için promt uyguluyoruz. Aşağıda ise Nano Banana'lara verdiğim promtlar listesi:

Kod:
<İlk kişi> kişisine ilk düzenleme yapacağız. Altın renkli Amerikan Ray-Ban takılı dursun. 
Kulaklarda küpe (pearcing) ekleyebiliriz. 
Sakalı da top keçi sakalı yapalım ve ay kuyruğu saç yapabiliriz. 
Dişleri altın, büyük altın kolyeler aynı rapçilerde olduğu gibi birkaç dövme ve Ballas (GTA-SA) ile ilgili mor t-shirt giydiririz. 
<ilk cisim adı> cismini kaldıralım bir de.

<İkinci kişi> (sağda) kişisine de smokin giydireceğiz. <ikinci kişi>'de ise kısa kıvrık top sakal yapalım.
Elinde de ince uzun çubuk cigarelloyla içtiğini göreceğiz. Yine Amerikan gümüş Ray-Ban gözlük takalım ona. 
Kırmızı papyon da takılabilir.
Dışarıdaki mekandaki insanları da kaldıralım ve Miami renklerini canlandırırız. 
Gökyüzü de akşam şafağı mor ile lacivert arası olabilir.

NOT: <İlk kişi>, <İkinci kişi> kişilerinin vücut ve yüz hatları mümkün olduğunca aynı kalmalı ve gözlüklerde hafiften şeffaflık olsun. 
Yani gözler belli olsun. Gözler aynı olsun. Aşırı gerçekçi olmalı. 
Yüzlerin simetrisi KESİNLİKLE bozulmamalı.
<İkinci kişi> elinden <ikinci cisim adı> cismini çıkar.
Hobi olarak ComfyUI'yı kullanmayı seviyorum aslında sanatsal anlamda. Resim konusuna dönersem, nihai sonuca erişmek için Flux.2 Klein:4B model tabanını kullanarak kapsamlı bir fine-tune (eğitim) aşamasına geçeceğim. Bir de benden arzu ederseniz güzel birkaç yapay zekâ rehberleri hazırlayabilirim.

Bana balonlu çiklet reklamını hatırlatmıyor değil. Entropinin içerisinde kayboldu.

Normal bir PC istemiştim oysaki.
Eğer fazla istek (promt) verilmediyse bu bile büyük başarı sayılır.

(Neden böyle bir şey yaptı bilmiyorum. Yeni sohbet açıp aynı promptu verdim. Hatasını tekrarlamadı.)
Abim eğer halüsinasyonlarla mücadele ediyorsan Gemini'yı elemen gerekiyor. Claude ya da ChatGPT'ye bakabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…