Yaptığım Minecraft Texture Pack'i izinsiz paylaşan siteye ne yapabilirim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Essex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 628
  • Etiketler Etiketler
    minecraft
Makaleler
9
Bundan 2 yıl önce bir texture pack yapmıştım bedrock sürümü için. Oyuna ayarlayabildiğiniz 100 adet crosshair koyuyordu.
+100 Crosshair | Minecraft PE Texture Packs
MCPEDL sitesine yüklemiştim orijinali.

Sorun ise 9minecraft isimli site.
100+ Crosshair Texture Pack (1.19) - MCPE/Bedrock

Yapan kişi olarak beni eklemişler ama alt tarafa koydukları linklerin hepsi kendilerine ait. Tamamen kendileri karlı çıkıyor bu durumdan.

Benim bu konu hakkında yapabileceğim bir şey var mı? Ne yapabilirim kaldırmaları için?

Sizi etiketlemişler zaten, bırakın link yönlendiricilerden para kazansınlar. Her site yapıyor bunu zaten.

Telif hakkını almanız gerekliydi. Ayrıca böylesi daha çok işinize gelir. En azından bedavaya reklamı yapılıyor. Daha çok destek ve hayran toplayabilirsiniz.

Telif hakkını almanız gerekliydi. Ayrıca böylesi daha çok işinize gelir. En azından bedavaya reklamı yapılıyor. Daha çok destek ve hayran toplayabilirsiniz.
Haklısın telif konusunda ama destek ve hayran toplamaya yaramıyor çok. Author: Akagi yazan yere tıklanmıyor bile. İsmimi aratsa zaten bulamaz.

Sizi etiketlemişler zaten, bırakın link yönlendiricilerden para kazansınlar. Her site yapıyor bunu zaten.
Sorun zaten linkler işte. 15 bin kişi görüntüledi ise en az yarısı indirmiştir. Orijinal siteden indirseler 25-35 dolar arası para kazanacaktım.

Creative Commons tarzı lisans türleri var, hangisiyle paylaştığınıza bağlı olarak hak iddia edebilir ve yayından kaldırabilirsiniz. İlk paylaştığınız sitenin kullanım koşullarını inceleyin bence.

5 gün oldu ve geri dönüş yapmadılar mail ile. Biraz daha araştırayım dedim ve bulduğum şeyler cidden çok kötü.

Bu site genel olarak Minecraft için mod ve texture pack yapan kişilerden izinsiz olarak paylaşıyormuş bunları.

Yıllar önce Minecraft içeriği çeken bir YouTuber videosunda bu siteyi gösterdiği için linç yemiş sonra özür dilemiş.

Bunlarda diğer örnekler:

Bazı kişiler ve videolar ise bazı dosyalarda malware tarzı şeyler olduğunu söylüyor.

Yıllardır bu şekilde buna devam ediyorlarmış. Çözümü yok sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…