Apple tarafında yayımlayabilmek için güncel Xcode kullanabileceğiniz bir Mac cihaza ve Apple Developer Program'a ihtiyacınız var. Ücreti 1.029 TL. (Bu ay içerisinde aldım.)
Ek olarak uygulama yayınlayıp para kazanmak istiyorsanız devlete vergisini vermeniz gerekiyor. En son bu konular için bazı istisnalar vardı ancak devam ediyor mu bilmiyorum, bu konuları bazı memurlar bilmiyor; o yüzden tam araştırıp onlarla iletişime girmenizi tavsiye ederim.
Apple tarafında yayımlayabilmek için güncel Xcode kullanabileceğiniz bir Mac cihazı ve Apple Developer Programa ihtiyacınız var. Ücreti 1029TL. (Bu ay içerisinde aldım.)
Ek olarak uygulama yayınlayıp para kazanmak istiyorsanız devlete vergisini vermeniz gerekiyor. En son bu konular için bazı istisnalar vardı ancak devam ediyor mu bilmiyorum, bu konuları bazı memurlar bilmiyor o yüzden tam araştırıp onlarla iletişime girmenizi tavsiye ederim.
Apple tarafına yayınlayacaksan bir developer hesabı almalısın webde şu anda 1029 TL ama iPhone veya iPad bir cihazdan alırsan 685 TL'ye düşüyor, MacBook'un yok ise codemagic.io adlı bir sistem var buradan bir otomasyon gibi yayınlayabilirsin AI ve internette rehberleri var. Android'de ise test kullanıcısı bulamk istiyorsan appdadz adlı vb. uygulamalar var sana Google gruplar linki veriyor ve sen eklediğinadan birçok dünyadan kişi test için destek veriyor hatta sana feedback bile verebiliyorlar ama tabii ki bunun içinde uygulamanda İngilizce dil desteği olmalı, başka bir yöntem olarak da bionluk gibi freelancer sitelerde ücretli bir şekilde test sağlayıcısı kişiler var. Bir yerde takılırsan yardımcı olmak isterim bu süreçler çok can sıkıcı olabiliyor. Kolay gelsin.