Yarın ehliyet sınavım var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AhmetBurak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 622
  • Etiketler Etiketler
    var
Alalı 9 ay oluyor. Daha öncesinde araba sürüyodum zaten. 30 dakikalık sınavı ben 23 dakikada bitirdim. Hocalar tebrik ettiler. Hiç stres yapma. Gündelik arabanı kullanıcaksın.

Umarım geçersin dostum ben 2. denemede geçmiştim sınavı. 20'nin altına düşmeden ağır ağır git, paralel parkta aynaya göre çizgini ayarla yavaş gir.

Selam dostlar nisan ayında ehliyete yazılmıştım. Derslere gittim teorik sınava girip 84 aldım ve geçtim. Direksiyon derslerini de aldım bugünde son dersim vardı yarında sınavım var, heyecanlıyım ve bu heyecan gitmiyor sizlerin arasında girenler var mi? Siz neler yaptınız? Nasıl geçti?
Araç otomatik mi yoksa manuel mi?

Ayağını yavaşça devriyajdan çek araç hareket etmeye başlayacak hareket etmez ise ayağını tam çekme yarım devriyaj ile çok hafif gaz yap araba yürür sonra ayağını devriyajdan çekerken o sırada gaza bas. Duracağın zaman frene sert basma ufaktan basmaya başla yavaş yavaş diple hız 20-30 arası olduğunda da devriyaja bas. İşte bu kadar basit.

Heyecan yapma bir de son etaptaki l parka dikkat et, 2 adımda içeri girsen bile sarı çizgiye oturt arabayı yoksa elenirsin. Ben ikincide geçmiştim. Umarım sen birincide geçersin. Başarılar.

Selam dostlar nisan ayında ehliyete yazılmıştım. Derslere gittim teorik sınava girip 84 aldım ve geçtim. Direksiyon derslerini de aldım bugünde son dersim vardı yarında sınavım var, heyecanlıyım ve bu heyecan gitmiyor sizlerin arasında girenler var mi? Siz neler yaptınız? Nasıl geçti?
Rahat ol. Ben direksiyon derslerinde sürmeyi öğrendim ve tekte geçtim. Yani derslerde nasıl rahatsan(?) öyle davran.
Önemli: Sinyalleri asla unutma.

Selam dostlar, nisan ayında ehliyete yazılmıştım. Derslere gittim teorik sınava girip 84 aldım ve geçtim. Direksiyon derslerini de aldım bugünde son dersim vardı yarında sınavım var, heyecanlıyım ve bu heyecan gitmiyor sizlerin arasında girenler var mi? Siz neler yaptınız? Nasıl geçti?

Açıkçası kolay bir sınav. Genelde major bir hata yapmazsan(mesela sinyal vermemek gibi) hatanı tolere ediyorlar. Arabayı bağırtmaktan çekinme, kimse mükemmel şoför değil. Yanında oturan görevliler seninle konuşursa konuşmaktan çekinme. Benim sınavımda bayağı yapay zeka üzerine sohbet etmiştik :D. Hem heyecanını biraz kırar hem sınavı daha çekilebilir yapar. Onun haricinde park dışında zorlanabileceğin bir yer düşünmüyorum. Parkları zaten çalıştıysan kelebek camından bakarak yaparsın :D. Şimdiden başarılar diliyorum.

Ben hep otomatik vites araç kullanmıştım ehliyet almadan önce. Kursta karşıma gelen manuel Clio'yu görünce kilitlenip kaldım. :D Sonra bir kere debriyajın kavrama noktasını söker sökmez hiçbir uyarı almadan kullanmaya başladım. L parkta biraz sıkıntı yaşamıştım dibi dibine mantarlara çarpmadan park edebildim. O işin sırrı da aynadan baktığında iki mantarı tek çizgi şeklinde görene kadar manevra yapmak yetiyor. Bunun dışında 3 kere direksiyonu tek elle tutmaktan uyarı aldım, neredeyse her antrenmanda. Allahtan sürüş başlamadan uyardılar da kritik hata olmadı. Rahat ol, anlatılanlara uy ve debriyajın kavrama noktasını iyi öğren. :)

Geri
Yukarı Alt