Yarış simülasyonu önerisi

alestaaTo

Uzman
Arkadaşlar iyi sosyaller. Başlıkta belirttiğim gibi bir simülasyon yarışı arıyorum. Yalnız direksiyon setim yok, gamepad ya da klavye mouse ile oynamayı düşünüyorum. Direksiyon yoksa neden SIM arıyorsun diye soracaksınız da, SIM yarışı seviyorum. Son zamanlarda Crew motorfest gibi arcade tarzı yarış oyunlarını bol bol oynadım ve simülasyonu özledim diyebilirim. Her neyse şimdiden önerileriniz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Simulasyondan asiri uzak bir oyun. Simcade bile denir mi emin degilim, kaldi ki oldukca P2W maalesef.

DiRT 4 klavye ile fena olmadan oynanabilen nadir Simcade tarzinda oyunlardan biri. Onerebilirim. Ister Arcade, ister Simulasyon tarzinda ayarlabiliyorsunuz handling isini.

Hocam yanıt yazarken karışmış sanırım ben pist tabanlı arıyorum bu arada.
GRID (2019) guzel bir baslangic noktasi olabilir o zaman. Artik maalesef Steam'de satilmiyor ancak key alabilirsiniz muhtemelen.

Cok eski kacmayacaksa 2008'de cikan GRID: Autosport da oldukca eglenceli.

Game Pass alıp Forza Motorsport'a bakabilirsiniz. Yanında Forza Horizon 5'te oynarsınız isterseniz.

Forza.

Game Pass alıp Forza Motorsport'a bakabilirsiniz. Yanında Forza Horizon 5'te oynarsınız isterseniz.

5'ten sıkıldım açıkçası ondan sonra Crew motorfest oynadım. Forza Motorsport hakkında iyi yorumlar görmedim hiç ondan dolayı bilemiyorum ama belki şans veririm.

Grid (2019) guzel bir baslangic noktasi olabilir o zaman. Artik maalesef Steam'de satilmiyor ancak key alabilirsiniz muhtemelen.

Cok eski kacmayacaksa 2008'de cikan Grid: Autosport da oldukca eglenceli.

Daha detaylı anlatma şansınız var mı nasıl indirebilirim bir de şunu sorayım Grid mi assetto competizione mi sizce, ben şu anda arada kaldım assetto i racing Grid'ya da Forza olabilir.

Assetto için mod kurmalısınız. Kunos araçları berbat. Belki ACC oynayabilirsiniz. En mantıklısı FM bence.

Daha detaylı anlatma şansınız var mı nasıl indirebilirim?
Forum kurallarina aykiri oluyor link vermem ancak iki oyunun da gorebildigim kadariyla dijital satisi yok, adresi anladiniz siz diyeyim.
Bir de şunu sorayım GRID mi Assetto Competizione mi sizce? Ben şu anda arada kaldım Assetto iRacing GRID ya da Forza olabilir.
Cok farkli kulvarlar acikcasi. Assetto Competizione, Corsa kadar simulasyon agirlikli olmasa da Corsa kadar esnek ve modlanabilir degil. Handling olarak da farkli hissettiren bir oyun. Competizione'u rFactor rakibi gibi dusunmek lazim, GRID ile pek alakasi yok.

Assetto Corsa ise dusunulebilir. Modlamak sart gibi bir sey ve modlamak vakit istiyor, ancak dogru modladiginizda oldukca hos bir deneyim sunar. Klavye ile oynasi ilk garip gelebilir ancak cok asiri derecede zor da degil, surulebiliyor yani. Tabii diger oyunlara kiyasla cok daha zor klavyede.

iRacing zaten direkt bambaska bir olay, klavye ile kesinlikle oynanacak bir oyun degil. Onu da gectim, ciddi para, emek ve vakit isteyen bir oyun. Turkiye'de bence artik pek oynanmasi mumkun bir oyun degil.

Son cikan Forza Motorsport'u ise acikcasi pek onermem. FM7'ye kiyasla Gran Turismo klonu olmaya calistilar ve batirdilar, oldukca ruhsuz ve zevksiz bir oyun. Ustune gereksiz pahali. FH5'in zaten simulasyonla alakasi yok, en fazla Simcade sinifinda olabilecek bir oyun, kaldi ki siz de zaten o oyunu yeterince oynadiginizi belirtmissiniz.

GRID 2019'a ek olarak Legends da fena degil ve resmi satisi var ancak fiyati biraz tuzlu, bunu dusunerek almak lazim.

Normal Corsa'yı oynadım. Açıkçası modlaması sarmadı çünkü direksiyon setim yok. Sanırım Corsa comp a bir şans vereceğim gride baktım istedğm gibi değil. Alıp yükledğmde oynayablceğm yormayacak bir oyn istiyorum. Son olarak comp için düz sürüm yeter mi sizce hangi DLC'ler şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…