noonew

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, biraz uzun bir yazı olacak, kusura bakmayın. 2008 Kasım ayında doğdum, yaşım 17 veya 18. Gün alma muhabbeti var, o yüzden yaşım 18 diye varsayıyorum. Asıl konuya gelelim. Kilom 55 idi en son 1 yıl önce falandı, şu an maksimum 4-5 kg almışımdır, bakmadım ama çok bir değişiklik yok diye düşünüyorum. Bu yaşlarda ya da ergenlik çağında yaşıtlarımın çoğunun yüzü sivilce ile doluyken benimkinde 1 tane bile zor çıkıyordu, bunu fark etmiştim. Aynı şekilde kıl oranı da şimdi bile yüzümde yeni yeni bu yıl biraz belirginleşmeye başladı ama hafif böyle orta, çok değil. Boy olarak da normalde hiç takmazdım ama bu yıl sorgulamaya başladım. Yaşıtlarıma göre kısa kalıyorum, 1 yıldır 1.68, değişiklik yok. 3 yıl önce bir doktor maksimum 1.72-1.74 arası bir şey olur demişti ama o da düzenli yemek yiyerek, yumurta yiyerek. Şimdi ise düzensiz beslenme ve az yiyorum, kilo da alamıyorum. Sizce boy için hâlâ bir çare var mı, varsa ne yapmak gerekir? İş yerinde de 12-13 yaşındaymışım gibi muamele görüyorum, bu durum tamamıyla rahatsız edici gelmeye başladı.

Hocam yaşın 25'lere gelene kadar uzama potansiyelin var, biraz fazla koş zıpla futbol basket falan oyna. Bu aktivitelerin uzamana katkısı olabilir ama tek başlarına seni direkt uzatmazlar.
Teşekürler. neden bu kadar kısa kaldığımı da anlamadım tamam genetik faktör var da bizim sülalede amcalarımın çoğu deve gibi dayılarımda 2 kişi hariç hepsi uzun boylu babamda 1.78 falandı sanırım bu kadar uzun boylu bir sulelesi olup da nasıl bu kadar kısa kalıyorum mantıklı gelmiyor.

Teşekürler. neden bu kadar kısa kaldığımı da anlamadım tamam genetik faktör var da bizim sülalede amcalarımın çoğu deve gibi dayılarımda 2 kişi hariç hepsi uzun boylu babamda 1.78 falandı sanırım bu kadar uzun boylu bir sulelesi olup da nasıl bu kadar kısa kalıyorum mantıklı gelmiyor.
Çekinik genler sizi bulmuş demek ki hocam, problem yok 1.69 o kadar da kısa değil 18 yaş için, 25'lere kadar 1.72-1.75'e kadar yolu var.

Bir de bayağı kilo vermeyi deneyebilirsiniz boyu bayağı uzun gösteriyor.

Hocam yaşın 25'lere gelene kadar uzama potansiyelin var, biraz fazla koş zıpla futbol basket falan oyna. Bu aktivitelerin uzamana katkısı olabilir ama tek başlarına seni direkt uzatmazlar.

Hocam biraz abarttınız sanki.😀 Literatürde bile maksimum 21 deniyor ki çoğu kişinin 17-18'inde epifiz plakları kapanıyor. Ha istisna olur mu olur biyoloji istisnalar bilimi zaten.

Böyle şeyleri takmayın. Takdığınız şeyleri boşuna takdığınızı fark ettiğinizde hayattan bazı şeyler sizden götürüyor. Sakal bıyık çıkınca iyi mi oluyor sanki bazılarına yakışıyor bazıları hanzoya dönüyor. Vücüt sağlıklı kalsın bir şekilde halledersiniz.

Hocam biraz abarttınız sanki.😀 Literatürde bile maksimum 21 deniyor ki çoğu kişinin 17-18'inde epifiz plakları kapanıyor. Ha istisna olur mu olur biyoloji istisnalar bilimi zaten.
Hatırladığım kadarıyla diyorum hocam kesin bir yargım yok zaten 21'de olabilir dediğiniz gibi :D