Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Merhaba! Ben kısa gotik öyküler yazıyorum. KDY (Kitapyurdu) ile fiziksel olarak yayımlayacağım. Birtakım sorularım vardı.
Bu öyküler gotik türden ve kısa öyküler.

Sorularım:
  1. İçinde toplam 8 öykü var. Sayfa sayısı şu an 50. Sizce çok mu kısa? Örneğin Edgar Allan Poe'nun Morgue Sokağı Cinayetleri isimli öykü kitabı 64 sayfa. Yani bana göre yeterli bir uzunlukta. Öykülerin niteliğinin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Tabii ki daha uzun sürede, acele etmeden, sayfa sayısını arttırabilirim. Ama yeni öykülerimi ikinci bir kitapta toplamak istiyorum. Poe gibi. Yani gelecekte kitap yayımlamayı düşünüyorum daha fazla.
  2. Siz olsanız satın alır mıydınız? Yeni, Türk bir yazar, 50 sayfalık, 8 öyküden oluşan bir kitap yayınlamış. Sizin ilginizi çeker miydi?
  3. Gotik türü düşünürsek gotik ilginizi çeker miydi, gotik tür ilginizi çekiyor mu genel olarak? Şimdiye kadar gotik tür okumamışsanız bir başlayayım der miydiniz? Bu başlangıçta yeni bir yazarın kitabını düşünür müydünüz, hani aklınızdan geçer miydi?
  4. Gotik öyküler barındırdığını iddia eden bir kitapta ne arardınız? Doğaüstü olayların ağırlıkta olması, karanlık atmosferin daha önemli olduğunu düşünmek, psikolojik elementlerin kullanımı vs. size göre hangisi daha ön planda?
Yanıtlayanlara teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Merhaba! Ben kısa gotik öyküler yazıyorum. Kdy (kitapyurdu) ile fiziksel olarak yayımlayacağım. Birtakım sorularım vardı.
Bu öyküler gotik türden ve kısa öyküler.

Sorularım:
  1. İçinde toplam 8 öykü var. Sayfa sayısı şu an 50. sizce çok mu kısa? Örneğin edgar allan Poe'nun morgue sokağı cinayetleri isimli öykü kitabı 64 sayfa. Yani bana göre yeterli bir uzunlukta. Öykülerin niteliğinin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Tabii ki daha uzun sürede, acele etmeden, sayfa sayısını arttırabilirim. Ama yeni öykülerimi ikinci bir kitapta toplamak istiyorum. Poe gibi. Yani gelecekte kitap yayımlamayı düşünüyorum daha fazla.
  2. Siz olsanız satın alır mıydınız? Yeni, Türk bir yazar, 50 sayfalık, 8 öyküden oluşan bir kitap yayınlamış. Sizin ilginizi çeker miydi?
  3. Gotik türü düşünürsek gotik ilginizi çeker miydi, gotik tür ilginizi çekiyor mu genel olarak? Şimdiye kadar gotik tür okumamışsanız bir başlayayım der miydiniz? Bu başlangıçta yeni bir yazarın kitabını düşünür müydünüz, hani aklınızdan geçer miydi?
  4. Gotik öyküler barındırdığını iddia eden bir kitapta ne arardınız? Doğaüstü olayların ağırlıkta olması, karanlık atmosferin daha önemli olduğunu düşünmek, psikolojik elementlerin kullanımı vs. size göre hangisi daha ön planda?
Yanıtlayanlara teşekkür ederim.

Not: Bunların hepsini kendi şahsi barış açıma ve zevkime göre cevaplayacağım.

1. soru için: Bence 50 sayfa uzunluğu yeterli olsa da yapabilirsen 64 sayfa civarına çıkarsan çok iyi olabilir, öyküleri kitapta toplama fikri de hoş edgar allan Poe'yu örnek alman da hoş olmuş açıkçası.

2. soru için: Ben genellikle klasik ve bilindik isimleri okuma taraftarıyım çünkü yeni yazarlar ve kitapları hakkında fazla bir bilgi sahibi olamadığım için o kitap hakkında fikir sahibi olamıyorum. O yüzden okuma ihtimalim çok düşük olurdu ama bu konu sayesinde muhtemelen ileride kitap alırsam belki senin kitabına da bakabilirim.

3. soru için: Kesinlikle evet, gotik edebiyatı benim açıkçası ilgimi çekiyor. Ama her zamanki gibi klasikleri bağlı bir insan olduğum için, muhtemelen yeni gotik yazarlara pek bakmazdım.

4. soru için: Bence hepsinin eşit ağırlıkta olması güzel olur, çünkü bu unsurlar kitabı dolu bir şekilde taşıyabilir. Lakin ben psikolojik etmenlerini daha çok seviyorum, neden bilmiyorum 😅

1. soru için: Bence 50 sayfa uzunluğu yeterli olsa da yapabilirsen 64 sayfa civarına çıkarsan çok iyi olabilir, öyküleri kitapta toplama fikri de hoş edgar allan Poe'yu örnek alman da hoş olmuş açıkçası.
Ay yerim seni! 🥰

Ya şöyle, şu an sabırsız ve heyecanlı olduğum için aslında bu sayfa sayısında kaldım. Yoksa daha fazla yapabilirim tabii ki. Ama sırf arttırmış olmak için de arttırmak da istemiyorum. Bir de 8 sayısının sonsuzluğu temsil etmesi gibi bir durum var ya. Bu şekilde metaforik bir anlam vermeyi düşündüm, alt metin olarak. Ayrıca içindekiler bölümünde de 8 tane madde olması göze daha böyle bir okunası gelir diye düşündüm, bilmiyorum.

Kitapyurdu optimum bir fiyat belirleyecek. Umarım çok yüksek belirlemezler.

bu konu sayesinde muhtemelen ileride kitap alırsam belki senin kitabına da bakabilirim.
Muck 😘

Ama işte genel olarak Kitapyurdu'nda listelendiğinde ilgi çeker mi diye bir evhamım var :D

Kesinlikle evet, gotik edebiyatı benim açıkçası ilgimi çekiyor.
Aaa! Süper! Eğer bir sıkıntı çıkmazsa, Kitapyurdu "Bunun mizanpajında bir virgül eksik, ret!!!" demezse eğer, benim kitabı beğeneceğine eminim.
Ama her zamanki gibi klasikleri bağlı bir insan olduğum için, muhtemelen yeni gotik yazarlara pek bakmazdım.
Evet, özellikle zaman ve paranın önemli olduğu bu devirde haklı bir durum.

4. soru için: Bence hepsinin eşit ağırlıkta olması güzel olur, çünkü bu unsurlar kitabı dolu bir şekilde taşıyabilir. Lakin ben psikolojik etmenlerini daha çok seviyorum, neden bilmiyorum 😅
Benim öyküler biraz psikolojik elementler ağırlıklı açıkçası. Tabii ki kasvetin dibine vurdum :D

Teşekkürler yanıtın için.

Gotik öykü derken "Koya Dağı'ndaki Kutsal Adam" öyküsünün yapısına benzer bir şeyler yazılıyorsa okuması zevkli olabilir.

Gotik öykü derken "Koya Dağı'ndaki Kutsal Adam" öyküsünün yapısına benzer bir şeyler yazılıyorsa okuması zevkli olabilir.
Öykü kitabım Kitapyurdu'nda çıktı. Dediğin eserle pek örtüşmüyor. Benim eserim daha çok Poe-vari tarz ile modern anlatının birleşmiş hali olup içsel dehşet ve varoluşsal krizi, günümüz psikolojik terapötik bağlamında sunuyor. Temel gotik unsurları da içeriyor elbette.