Yayıncılar nasıl DDoS'lanıyor?

bülent korkmaz

Başarılı
Zamanında Twitch'de yerli ve yabancı pek çok streamer (yayıncı) DDoS'landığını iddia ediyordu fakat sürekli engellenemez şekilde DDoS'lanmak için statik IP'ye sahip olmak gerektiğini biliyorum.

Sorum ise: Yayıncılar neden Statik IP kullanmak istesinler?

Günümüzde bizim gibi sıradan kullanıcıların internetleri bakım veya belirli olmayan sebeplerle sürekli kesiliyor. İnternet servis sağlayıcıları yayıncılara sponsor olup onların internetlerinin güvenliğini ve bakımını sağlıyor, bu yüzden de statik IP'ye sahip olabilirler.

Fakat benim hatırladığım zamanlar 2015-2020 yılları arasında yayıncıların internet servis sağlayıcı sponsorları yoktu dolayısıyla statik IP'ye sahip olmaları da mantıklı gelmiyor.

Not: Bu bir bilgilenme sorusudur. Hiçbir kötü amaç güdülmemektedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam tersi olması gerekmiyor mu? Statik IP'ye sahipsen ve bunu herkes bilirse çok daha kolay saldırıya maruz kalabilirsin. Dinamik IP ise sürekli değişeceği için kolay kolay bulanamaz.

Evet ben de öyle düşünüyorum, dinamik IP'ye sahip olmak DDoS koruması sağlar. Eğer öyleyse yayıncılar dinamik IP adresleri kullanmasına rağmen nasıl engellemez şekilde DDoS saldırılarına mağruz kaldı? Buradan yola çıkarak yayıncıların statik IP kullandıklarını varsaydım.

DDosS'lanmak sadece statik IP'ye özel bir şey değil hocam. Bir şekilde bir yerden (Discord, site açığı vs.) Dinamik IP bulunsa bile modemi kapatıp açana kadar dinamik IP Sinden'de atak yapılabiliyor.

DDosS'lanmak sadece statik IP'ye özel bir şey değil hocam. Bir şekilde bir yerden (Discord, site açığı vs.) Dinamik IP bulunsa bile modemi kapatıp açana kadar dinamik IP Sinden'de atak yapılabiliyor.

Ama bu statik ip'yi değiştirmekten daha rahat en azından. Statik ip adresini değiştirmek için belki iss ile baş ağrıtan görüşmeler yapmak zorunda kalabilirken, modem kapat aç yeni ip alabiliyorsun sonuçta.

Ama bu statik IP'yi değiştirmekten daha rahat en azından. Statik IP adresini değiştirmek için belki ISS ile baş ağrıtan görüşmeler yapmak zorunda kalabilirken, modem kapat aç yeni IP alabiliyorsun sonuçta.

Modemi kapatıp açmak daha iyi tabii ki hocam. Benim burada anlatmak istediğim dinamik IP'de olsa yine de saldırı yiyebiliyorsun. Sadece statik IP'ye özgü değil demek istedim.

Modemi kapatıp açmak daha iyi tabii ki hocam. Benim burada anlatmak istediğim dinamik IP'de olsa yine de saldırı yiyebiliyorsun. Sadece statik IP'ye özgü değil demek istedim.
Yok tabii zaten adam ip adresinizi bir şekilde bulabiliyorsa ve kafayı takmışsa her 10 dakikada bir yeni ip alsak bile onu da bulur onla da atak yapar ama statik ip de hiç şansın olmuyor :s

Biliyorum fakat DDos yaptıktan sonra yayının kapanması normal. Hatta internet kesilmesi durumunda İSS yeni bir İP adresi sağlayabilir. Bu, yayıncıların tekrar yayın açabilmesi için yeterli olması gerekir. Fakat yayıncılar tekrar yayın açamayacak derecede internetleri kesiliyordu. benim sorum burada bilgi eksikliğim bu noktada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…