bülent korkmaz
Başarılı
Zamanında Twitch'de yerli ve yabancı pek çok streamer (yayıncı) DDoS'landığını iddia ediyordu fakat sürekli engellenemez şekilde DDoS'lanmak için statik IP'ye sahip olmak gerektiğini biliyorum.
Sorum ise: Yayıncılar neden Statik IP kullanmak istesinler?
Günümüzde bizim gibi sıradan kullanıcıların internetleri bakım veya belirli olmayan sebeplerle sürekli kesiliyor. İnternet servis sağlayıcıları yayıncılara sponsor olup onların internetlerinin güvenliğini ve bakımını sağlıyor, bu yüzden de statik IP'ye sahip olabilirler.
Fakat benim hatırladığım zamanlar 2015-2020 yılları arasında yayıncıların internet servis sağlayıcı sponsorları yoktu dolayısıyla statik IP'ye sahip olmaları da mantıklı gelmiyor.
Not: Bu bir bilgilenme sorusudur. Hiçbir kötü amaç güdülmemektedir.
Sorum ise: Yayıncılar neden Statik IP kullanmak istesinler?
Günümüzde bizim gibi sıradan kullanıcıların internetleri bakım veya belirli olmayan sebeplerle sürekli kesiliyor. İnternet servis sağlayıcıları yayıncılara sponsor olup onların internetlerinin güvenliğini ve bakımını sağlıyor, bu yüzden de statik IP'ye sahip olabilirler.
Fakat benim hatırladığım zamanlar 2015-2020 yılları arasında yayıncıların internet servis sağlayıcı sponsorları yoktu dolayısıyla statik IP'ye sahip olmaları da mantıklı gelmiyor.
Not: Bu bir bilgilenme sorusudur. Hiçbir kötü amaç güdülmemektedir.
Son düzenleyen: Moderatör: