Yazacağım kısa hikayede konu nasıl daha ilgi çekici olur?

Makaleler
3
Yakın vakitte 15-20 sayfalık bir hikaye yazıp Edebiyat hocama sunmak istiyorum. Hangi konu size göre daha ilgi çekici olur?

1. Konu: Çin Dili üzerine araştırma görevlisi birinin, Çinli bir sanığın işlediği suçlarda duruşmaya çevirmen olarak alınması ve bunun sonucunda Çinli sanık ile olan iletişiminin sonuçları.

2. Konu: Amerika'nın İngilizler tarafından ilk kolonileştirildiği zamanın birinde oraya yerleşen Avrupalı bir köylünün yaşadıkları.

3. Konu: Roma'nın sınır boylarında yaşayan bir köylünün Cermen akınları süresince yaşadıkları.

4. Konu: Yaşadığım şehirle alakalı modernizmi esas alan bir hikaye (Ulysses'ten esinlenerek yazarım büyük ihtimalle, bilinç akışı ve iç monologların bol olduğu bir hikaye olur.)

Sizce hangisi daha ilgi çekici olur? Eğer hocam da beğenirse burada da paylaşırım hikayeyi büyük ihtimalle. Nedenleriyle belirtirseniz memnun olurum.

1.sinden 12 kızgın adam filmindeki gibi aslında Çinli sanığın suçsuz olduğu bir tarz çıkabilir fena olmaz.
2.si bana göre en kötü konu
3.sü ise tarihi hikaye olur. Bu konuda iyiysen seç
4.sü ise 1. konu ile en iyi olan konu. Sana kalmış.

1.sinden 12 kızgın adam filmindeki gibi aslında Çinli sanığın suçsuz olduğu bir tarz çıkabilir fena olmaz.
2.si bana göre en kötü konu
3.sü ise tarihi hikaye olur. Bu konuda iyiysen seç
4.sü ise 1. konu ile en iyi olan konu. Sana kalmış.
1.'si ile alakalı büyük ihtimalle Çince'yi başka bilen olmadığı için Çinli sanık ile adam arasındaki diyalogların bir süre sonra Çinli sanığın manipülesi ile araştırma görevlisinin adamı suçsuz göstermeye çalışıp sonunun geldiği bir şey yazarım ama dediğiniz de olabilir. Türkiye'de geçer büyük ihtimalle.

2. konu biraz da bu aralar izlediğim Amerika'da geçen filmlerden dolayı aklıma yatan bir konu. Salem Cadı Mahkemeleri olayı tarzı bir şey olur büyük ihtimalle.

3. Roma'nın çöküşü hakkında bilgim var fakat kurgulayabileceğim kadar var mı bilmiyorum. Temel şekilde hatlarıyla olayı anlatıp direkt kurguya geçmem muhtemel.

4.'sü de Modernizm akımına karşı olan ilgimden dolayı aklıma geldi. Ulysses'te sanırım Dublin'deki tüm mahalleler, mekanlar geçiyordu. Ona benzer bir şey olabilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt