Yazılı ehliyet sınavı zor mu?

Verilen kitabı okuyup daha önce çıkmış soruları çözüyorum. Aşırı çalıştığım söylenemez ama çok çalışmaya gayret ediyorum. Yazılı ehliyet sınavı zor mu ne yapabilirim?

2020'de verilen kitaptaki soruların doğru cevaplarına gece bakıp girdim 96 aldım şu an nasıl bilmiyorum ama bayağı basitti.

2 hafta önce girdim. Sınavın olduğu gün yarım saat çıkmış sorulara baktım. 36 doğru ile geçtim.
2 soru daha kaçırsaymışsın kalacakmışsınız ben 39 doğru yaptım mesela 40'ta yapabilirdim çok rahat.

Bilinmesi gereken birkaç püf nokta var. Geçiş üstünlüğü - geçiş önceliği terimleri karıştırılıyor. Bunu öğren kesin çıkar. Geçiş önceliği anayoldaki araç tali yoldakinden üstün. Sağa dönen sola dönenden üstün vs. gibi şeyler. Geçiş üstünlüğü ise adı üstünde: Üstünlük. Polis, ambulans, itfaiye vs. İlk yardımı öğren. Birkaç ekstrem tabela varsa onları öğren. Arabadaki göstergeleri öğren. Yeter. Gerisi mantık çerçevesinde.

Hatırlamışken durum güncellemesi yapayım dedim. 1 hafta geçmiş olacak üstünden birkaç gün sonra ve 72 alarak ilk denemede geçtim.

Yazılı ehliyet sınavı işin en kolay kısmı. Kitaptan temelleri, yine kitaptan örnek soruları, kursumun bana verdiği örnek test kitapçığını ve internetten daha önce çıkmış soruları çalışarak 90 almıştım ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…