Herkese merhaba arkadaşlar, yakın zamanda yazılım üzerine çalışacağım için laptop almaya karar verdim. Oyun oynamak istemediğimden ince, hafif, ısınma derdi olmayan iyi bir laptop almak istiyorum. Ekteki laptoplardan hangisi daha mantıklı? İşlemci puanında 125H önde gözüküyor. Normalde tercihim Mac olacaktı ancak aklıma da Intel'in ısınabilme ihtimali geliyor, yorumlarınızı bekliyorum.

Screenshot_20250715_000341_Trendyol.webp

Screenshot_20250715_000324_Hepsiburada.webp

Burada asıl önemli olan nokta birbirine yakın olan bu cihazların performans farklarından ziyade sizin kullanacağınız teknolojiler ve geliştirme alanınız. Örneğin C# için Visual Studio ve Windows bir doğal geliştirme ortamıdır. Her ne kadar VS Code ve Jetbrains'in Rider'ı ile bu sübvanse edilse de hiçbiri bir Visual Studio değil. Öte yandan eğer ki iOS veya macOS için uygulamalar geliştirecekseniz (kullanılan dilden bağımsız) bir Mac cihazına sahip olmak zorundasınız aksi takdirde macOS veya iOS App geliştiremezsiniz. Tabii Swift kullanmayı düşünüyorsanız zaten tek seçenek Mac oluyor. Henüz hiç bahsetmediğim Linux da var. Orası da bambaşka bir hikaye. Yazılımlar için tam bir doğal yaşam alanı. İşletim sistemleri, IDE'ler, diller, teknolojiler... Hepsi birer araç önemli olan sizin ilgi duyduğunuz ve yapmak istedikleriniz. Bu noktada ben ne yapmak istiyorum diyerek kendinize doğru araçları seçmelisiniz. Bir diğer önemli husus ise zevkler. Kişisel olarak yazılım geliştirirken herhangi bir noktada Mac kullanmam gibi bir ihtimal yok. Çünkü sevmiyorum bu kadar basit😁