Yer
İzmir Bergama
Merhabalar, iyi akşamlar.

Makineyi 13 Haziran'da aldık, yani üzerinden 1.5 ay geçmiş. İlk alındığında metal beyaz gövdede bir statik elektrik vardı, dokununca çarpmıyordu. Çalışmasında, yıkamasında bir problem yoktu, çok da dikkat etmedik. Fakat biraz önce (banyoda hafif ıslaklık vardı) kapak lastiğinin biraz yukarısına elim çarptı ve elektrik çarptı, ciddi derecede. Makinede Tunçmatik'in akım korumalı prizi ve prizde topraklama mevcut.

Sizce usta bir elektrikçi mi çağırmak daha iyi olur, yoksa yetkili servisten randevu oluşturmak mı?

Cevaplarınız için teşekkürler, iyi sosyaller dilerim.

Yetkili servise başvurun. Yalnız tek sorun cihazdan değil, dağıtımla taşınmış bir sorun da olabilir. Başka cihazlarda da var mı bu durum?
Hocam akım korumalı priz takılı herşeye baktım (Buzdolabı, Bulaşık makinesi, TV - PS5, Kurutma makinesi) aynı sorun yok. Evde aktif 2 klima da kullanılıyor onlarda da problem yok.
Dün 4-5 kez çalıştı çamaşır makinesi hiç elektrik problemi yoktu hatta az önceki olaydan önce 2 kez çalıştı bir problem olmadı.

Taşıma esnasında kablo sürtünmüş izolasyonu açılmıştır, kasaya değip elektrik iletiyordur. Servise başvurun mümkünse kullanmayın. Aciliyeti varsa taktığınız yönün tersine takın kullanın temas etmeden. Ayrıca topraklamayı kontrol ettirin böyle bir kaçakta elektriği kesmesi gerekti.

Taşıma esnasında kablo sürtünmüş izolasyonu açılmıştır, kasaya değip elektrik iletiyordur. Servise başvurun mümkünse kullanmayın. Aciliyeti varsa taktığınız yönün tersine takın kullanın temas etmeden. Ayrıca topraklamayı kontrol ettirin böyle bir kaçakta elektriği kesmesi gerekti.
Yarın bölgedeki Arçelik servisini arayacağım. Topraklamanın olduğunu düşünüyorum ev yeni 3 yıllık. Eski makinemizde böyle sorun yoktu. Muhtemelen makinede problem olduğunu düşünüyorum. Umarım kullanıcı hatası ayağına bir ücret belirlemezler umarım. Şikayetvara yazmayı düşünüyorum.
Tunçmatik prizlerin bu tarz kaçaklarda pek iş yaptığını düşünmüyorum. UPS tarzı bir cihaz almak sizce mantıklı mı?

Yarın bölgedeki Arçelik servisini arayacağım. Topraklamanın olduğunu düşünüyorum ev yeni 3 yıllık. Eski makinemizde böyle sorun yoktu. Muhtemelen makinede problem olduğunu düşünüyorum. Umarım kullanıcı hatası ayağına bir ücret belirlemezler umarım. Şikayetvara yazmayı düşünüyorum.
Tunçmatik prizlerin bu tarz kaçaklarda pek iş yaptığını düşünmüyorum. UPS tarzı bir cihaz almak sizce mantıklı mı?
Hayır bu tarz ev aletleri için değil, daha çok elektrik kesintisinde bozulabilen nispeten daha az akım çeken ürünler için.

Şu an farklı bir prize uzatma kablosu ile bağladık ve kasada bir elektrik akımı yok. Muhtemelen altına su gelince akım daha da şiddetlendi. Program bitince eski prizinde tekrar deneyeceğim. Yine olursa elektrikçi çağıracağız.