Çözüldü Yeni alınan iPhone 13 yavaş şarj aleti uyarısı veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Manisa
3 gün önce Turkcell'den iPhone 13 ve Apple 20W adaptör aldım. Bugün fark ettim, adaptör sahte ve iade edip Apple'dan 20W adaptör alacağım. Şu an elimdeki orijinal 25W Samsung adaptörü kullanıyorum ama bu da yavaş şarj ediyor ve bu şekilde "yavaş şarj aleti" uyarısı veriyor. 42 dakikada %31 şarj olmuş. Arkadaşım da iPhone 13'ünde orijinal Samsung 25 W adaptörü kullanıyor ve %10'dan %90 seviyelerine 1 saatte geliyor diyor. Sorun telefonda mı anlamadım, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
iPhone 13, Samsung 25W adaptörle tam hızlı şarj desteklemez. O yüzden yavaş şarj uyarısı alıyorsun, orijinal Apple adaptörle şarj süresi normale döner.
iPhone 13, Samsung 25W adaptörle tam hızlı şarj desteklemez. O yüzden yavaş şarj uyarısı alıyorsun, orijinal Apple adaptörle şarj süresi normale döner.

Çözüm
Maalesef Apple ürünlerin sahtesini çok fazla yapıyorlar.
Kendi sitesi ve mağazası dışında alışveriş yapmıyorum.

Samsung şarjı ile 1 saatte o seviyelere gelemez. Orijinal olsa bile o seviyelere 1 saatte çıkması zor. Ayrıca Turkcell'in sahte şarj satması daha büyük sorun.

Yeni orjinal şarj alırsanız sorun çözülür.

Maalesef Apple ürünlerin sahtesini çok fazla yapıyorlar.
Kendi sitesi ve mağazası dışında alışveriş yapmıyorum.

Maalesef satın aldığım yeri aradığımda oda şaşırdı muhtemelen oda bilmiyordu sahte olduğunu satın aldığım adam tanıdık zaten yarın adaptörü ona götüreceğim iade alınca Apple'dan mı sipariş edeyim yoksa bulunduğum ilçede vatan ve Teknosa var oralardan mı alayım doğrudan onlar kesinlikle orijinal satıyor değil mi?

Arkadaşımda Samsung adaptörü kullanıyor ve 1 saatte %10'dan %90'a geldiğini söylüyor ama.
Telefon zaten uyarı veriyor hocam, birebir deneyimlemeden yorum yapamam ama ben iPhone 16 cihazımda orijinal adaptör ve %100 pil sağlığı ile o değerlere 1 saatte zor geliyorum. Ondan dolayı Apple yetkili servisine de başvursanız destek sağlamazlar adaptör orijinal olmadığı için ek olarak telefon da zaten uyarı veriyor. Orijinal adaptör ile deneyin aynı sorunu yaşarsanız Apple yetkili servise başvurabilirsiniz ama dediğim gibi kafaya taktığınız gibi telefonda bir sorunun olduğunu düşünmüyorum.

Aynı sorunu (sahte olduğunu açınca anlamıştım) bende yaşamıştım sizin gibi, iade edip Apple sitesinden sipariş verdim 4 yıldır kullanıyorum.

Ben şimdi sahte adaptör ile 3 defa Samsung'la 2 defa şarj ettim ama telefona zarar verir mi ki.

Aynı sorunu (sahte olduğunu açınca anlamıştım) bende yaşamıştım sizin gibi, iade edip Apple sitesinden sipariş verdim 4 yıldır kullanıyorum.

Sonradan hızlı şarj olmaya başladı mı hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…