Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Manisa
3 gün önce Turkcell'den iPhone 13 ve Apple 20W adaptör aldım. Bugün fark ettim, adaptör sahte ve iade edip Apple'dan 20W adaptör alacağım. Şu an elimdeki orijinal 25W Samsung adaptörü kullanıyorum ama bu da yavaş şarj ediyor ve bu şekilde "yavaş şarj aleti" uyarısı veriyor. 42 dakikada %31 şarj olmuş. Arkadaşım da iPhone 13'ünde orijinal Samsung 25 W adaptörü kullanıyor ve %10'dan %90 seviyelerine 1 saatte geliyor diyor. Sorun telefonda mı anlamadım, yardımcı olur musunuz?

WhatsApp Image 2025-08-28 at 22.40.11.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
iPhone 13, Samsung 25W adaptörle tam hızlı şarj desteklemez. O yüzden yavaş şarj uyarısı alıyorsun, orijinal Apple adaptörle şarj süresi normale döner.
Kısa süre kullanmışsınız genellikle zarar vermez, sürekli kullanınca problem olur.

Bir de adaptörün sahte olduğunu şuradan anladım burada siyah renkli kısımlar orijinalde gri renkte ve kullanım kılavuzunda Şişli yerine sisli yazmışlar Apple yazım hatası yapmaz bence bir de kılavuzdaki ikinci sayfa orijinalde yok @Özkan hocam bir de siz kontrol etseniz.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-08-28 at 16.56.44.webp
    WhatsApp Image 2025-08-28 at 16.56.44.webp
    882,9 KB · Görüntüleme: 50
  • WhatsApp Image 2025-08-28 at 16.57.18.webp
    WhatsApp Image 2025-08-28 at 16.57.18.webp
    896,2 KB · Görüntüleme: 49
Bir de adaptörün sahte olduğunu şuradan anladım burada siyah renkli kısımlar orijinalde gri renkte ve kullanım kılavuzunda Şişli yerine sisli yazmışlar Apple yazım hatası yapmaz bence bir de kılavuzdaki ikinci sayfa orijinalde yok @Özkan hocam bir de siz kontrol etseniz.

Kutunun arkası Çin kokuyor, merdiven altı kokuyor.

iPhone 13, Samsung 25W adaptörle tam hızlı şarj desteklemez. O yüzden yavaş şarj uyarısı alıyorsun, orijinal Apple adaptörle şarj süresi normale döner.

Şimdi Samsung ile şarj ettiğimden dolayı yavaş oluyor anladığım kadarıyla ama en azından yenisini alana kadar Samsung'u kullanmamda sorun olur mu Samsung kesin orijinal.

Maalesef o kadar a+ kopyalar var ki…

Gerçekten öyle o kadar az fark varki anlamayan birinin vay haline aldığım adamda eminim ki bunun sahte olduğunu bilmiyordur Turkcell bayisinden aldım ama büyük bir Turkcell değildi mini bayi tarzında böyle fatura ödeyip numara taşınan yeni hat alınan bir bayi.

Kutunun arkası Çin kokuyor, merdiven altı kokuyor.

Maalesef bir de aldığım gün şarjı 0'a indirip 100 olana kadar bununla şarj ettim.

Şimdi Samsung ile şarj ettiğimden dolayı yavaş oluyor anladığım kadarıyla ama en azından yenisini alana kadar Samsung'u kullanmamda sorun olur mu Samsung kesin orijinal.
Hocam kısa süre kullanmada dediğim gibi çok bir şey olmaz. Mecbur kaldığınız durumlar istisna olabilir fakat olabildiğince en kısa sürede orijinalini edinmeye çalışın.