Çözüldü Yeni alınan R5 7500F & RTX 5060 Ti sistemin BIOS ayarları nasıl olmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nakoicve

Uzman
Merhaba. RTX 5060 Ti ve R5 7500F sistem aldım, BIOS'tan ne gibi ayarlar yapmam lazım? Recep Baltaş'ın bir videosundan EXPO ayarını açtım. BIOS'u en son sürüme güncelledim. Masaüstünden veya BIOS dan başka ne ayarlar yapmalıyım?
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • Anakart: MSI A620M-E
  • Ekran Kartı: 5060 Ti
  • RAM: GSKILL 16GB Ripjaws S5 6000Mhz CL36 DDR5 Siyah Single Kit Ram

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aynı bütçeye B650M-R + 2x16 Patriot alınıyor, foruma konu açsanız yardımcı olunurdu aslında. Yapacak bir şey yok, olan olmuş. Tak çalıştır kullanacaksan çok önemli olmaz 7500F için zaten. Minimum B650M-R alman gerekiyor normal koşulda, bir de 6000 CL30 kit.

6000 CL36 aynı arkadaşla. Prime95 hata veriyor 1 error 0 warnings diyor.
Dediğim gibi 2x16 yaptığında daha kötü olacak, şu anda 1x16 iken bu halde. Soldan 2. slota takılı değil mi sende A2 slot.

Samsung başarısız Micron ile beraber AM5'te. Gigabyte B650 problematik bir board bir de sendeki. Hynix takarsan rahatlar.
İmc konusuna bir şey yapmam hadi RAM değiştirdik desek tamam da imc konusu sıkıntı.

İmc konusuna bir şey yapmam hadi RAM değiştirdik desek tamam da imc konusu sıkıntı.

Peki bunun için İtopya değiştirme yapar mı?

Peki bunun için İtopya değiştirme yapar mı?
Hayır, bellek kontrolcü piyango direkt. Şu an bu sıkıntı devam ederken üstüne bir Samsung daha ekleme derim.

Ya da 5600 kullan yapacak bir şey yok. Gigabyte + Samsung fazlası olmaz. Sorunun kaynağı bile belli değil. 5600'de stabilse öyle dursun.

Hayır, bellek kontrolcü piyango direkt. Şu an bu sıkıntı devam ederken üstüne bir Samsung daha ekleme derim.

Zaten ekleyemem bu sıkıntı yetti.

7500F bendeki 5600 değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…