Merhaba. RTX 5060 Ti ve R5 7500F sistem aldım, BIOS'tan ne gibi ayarlar yapmam lazım? Recep Baltaş'ın bir videosundan EXPO ayarını açtım. BIOS'u en son sürüme güncelledim. Masaüstünden veya BIOS dan başka ne ayarlar yapmalıyım?
İşlemci: Ryzen 5 7500F
Anakart: MSI A620M-E
Ekran Kartı: 5060 Ti
RAM: GSKILL 16GB Ripjaws S5 6000Mhz CL36 DDR5 Siyah Single Kit Ram
Teşekkürler zamanı gelince anakart değiştirip 2 tane daha güzel ram alıp sistemi güncelleyeceğim malum bütçe buna yetti... dediğiniz gibi sadece EXPO açtım zaten başka bir şey şimdilik yapmama gerek yok... O kadar fazla anlayan biri değilim 100 FPS üstü oyun oynamak bana yetiyor yıllardır 50-60 FPS ile oyun oynuyordum bir önceki bilgisayarımda
Expo açınca sadece 4000 küsür mhz den 6000 e çıktı işe yaradı dediğiniz gibi...
Aynı bütçeye B650M-R + 2x16 Patriot alınıyor, foruma konu açsanız yardımcı olunurdu aslında. Yapacak bir şey yok, olan olmuş. Tak çalıştır kullanacaksan çok önemli olmaz 7500F için zaten. Minimum B650M-R alman gerekiyor normal koşulda, bir de 6000 CL30 kit.
@pgup45 Şu anda RAM'i test için göndereceksin İtopya'ya, ya da direkt tüm kasayı. Ekran kartı demonte istiyorlarsa öyle gönder kartsız, kargoda sıkıntı çıkmasın. Test etsinler anakart-RAM arızası neyse, ona göre üst modeli önersinler, dediğim şekilde al. Süreci hızlandırmak senin elinde.
@pgup45 şu anda RAM'i test için göndereceksin İtopya'ya, ya da direkt tüm kasayı. Ekran kartı demonte istiyorlarsa öyle gönder kartsız, kargoda sıkıntı çıkmasın. Test etsinler anakart-RAM arızası neyse, ona göre üst modeli önersinler, dediğim şekilde al. Süreci hızlandırmak senin elinde.
Sen yokma, o adamlar soksun, daha uğraşma. Problem olduğu net.
Bu durumda almaları daha iyi, adamlara belirt, ilk etapta RAM arızası düşünüyorum testlerde hata var EXPO açamıyorum de, işlemci soketi kontrol edin bent pin var mı de. Başka işlemci ve başka RAM ile deneyecekler, sorun şunda bunda deyip değişim önerecekler sana, sen de aradaki farkı ödeyip 6000 CL30 ve B650M-R alırsan iyi olur.
Ekran kartsız gönder, detayları sana aktarırlar görüşürsen. Başıboş bırakırsan 1 aydan daha uzun sürer ya da köşede bekler boş yere. TR'de bu işler mümkün olan en yavaş haliyle işler.
Bu durumda almaları daha iyi, adamlara belirt, ilk etapta RAM arızası düşünüyorum testlerde hata var EXPO açamıyorum de, işlemci soketi kontrol edin bent pin var mı de. Başka işlemci ve başka RAM ile deneyecekler, sorun şunda bunda deyip değişim önerecekler sana, sen de aradaki farkı ödeyip 6000 CL30 ve B650M-R alırsan iyi olur.
Onların suçu değil, başta senin suçun, O Gigabyte anakart + RAM sokakta bulsan almaman lazım. En dip model onlar, özelleştirmeden 6000 CL30 ve B650M-R olarak değiştirmen lazım.
O adamlar para kazanıyor, sana tabi bunu satacak. Sen bilinçli olup özelleştirme yapman lazımdı.
Onların suçu değil, başta senin suçun, o Gigabyte anakart + RAM sokakta bulsan almaman lazım. En dip model onlar, özelleştirmeden 6000 CL30 ve B650M-R olarak değiştirmen lazım.
Şimdi para mevzusu önemli değil, önce detayları konuşup göndermen önemli. Sonrasında onlar şekillendirecek senaryoyu. Bu haliyle kullanman sağlıklı olmaz. Sorun RAM'de olduğu kesin belli değil, kasa yerine ilk etapta RAM de gönderebilirsin, onda sorun çıkmazsa tüm kasayı yollarsın ekran kartı demonte olarak.
Şimdi para mevzusu önemli değil, önce detayları konuşup göndermen önemli. Sonrasında onlar şekillendirecek senaryoyu. Bu haliyle kullanman sağlıklı olmaz. Sorun RAM'de olduğu kesin belli değil, kasa yerine ilk etapta RAM de gönderebilirsin, onda sorun çıkmazsa tüm kasayı yollarsın ekran kartı demonte olarak.
@pgup45 Yani burada bir sorun var, bırak adamlar ilgilensin, hazır sistem aldıysan onlar ilgilenecek bu işle. Bu haliyle kabullenerek kullanmak doğru olmaz.
Olur, kasayı da kargo yerine öyle götür, Artık onlar depoda mı yürütüyorlar bu işi, orası farklı bir lokasyonda mı bilemem. İlk tel ile görüş, kasayı getirebilirim kargoya güvenmiyorum zarar görebilir de. Adres verirler oraya götür. Onlar ilgilensin saptasın durumu. Hazır sistem aldığın için onlar ilgilenip seni yönlendirecek. Bu durumu kabullenip kullanmak doğru olmaz. Anakart ya da RAM her ne ise problem sana öneri sunacaklar.