Yeni alınan Turkcell numarası başkasının sosyal medya hesaplarında kayıtlı çıktı

KozmikBela

Çalışkan
Selam arkadaşlar,
Geçen hafta yeni bir Turkcell hattı aldım. Numarayı aktif ettikten sonra fark ettim ki bu numara daha önce başka bir kişiye aitmiş. Çünkü Snapchat gibi bazı sosyal medya uygulamalarında numarayı yazınca direkt başka birinin hesabı çıkıyor.

Bu durum hem güvenlik açısından rahatsız edici hem de kafa karıştırıcı. Turkcell müşteri hizmetlerine sordum ama “numara havuzundan gelen normal bir durum” deyip geçtiler.
Sizce bu durumda ne yapmam gerekiyor?

Numaranın tamamen “temizlenmesi” gibi bir şey mümkün mü?

Yoksa en garanti çözüm numarayı değiştirmek mi olur?

Daha önce başına gelen oldu mu?
Yardımcı olursanız sevinirim

Hiç bir Telekomünikasyon şirketleri sıfır hat satmıyor nedense, hepsi kullanılmış. Benimki de öyle. Sürekli beni banka arar, elektrik faturası gelir.
Büyük ihtimalle değiştireceğin numarada aynı sıkıntı çıkarabilir.

Reklam olmasın, yatırım tavsiyesi de değildir, ancak ülkeye yeni giriş yapan netgsm'in 5**'lü kodları yeniydi belki onların numaraları tamamen sıfır olabilir YTD.

Yeni numara bloku almamak için eski numaraları veriyorlar normalde istesen bir yıldan eski telefon numarası alamazsın.

Reklam olmasın, yatırım tavsiyesi de değildir, ancak ülkeye yeni giriş yapan netgsm'in 5**'lü kodları yeniydi belki onların numaraları tamamen sıfır olabilir YTD.
Tamamen sıfır ama türkcell yeni kullanıcı alımına kapadı.

Alakası yok. 3 yıl içerisinde 3 farklı hat aldım hepsi sıfırdı. Bu tamamen şans. Numaralardan biraz da anlaşılıyor. Yeni hatların numaraları bariz oluyor. Aynı rakamlar sonu farklı.

Alakası yok. 3 yıl içerisinde 3 farklı hat aldım hepsi sıfırdı. Bu tamamen şans. Numaralardan biraz da anlaşılıyor. Yeni hatların numaraları bariz oluyor. Aynı rakamlar sonu farklı.
örnek verebilir misiniz hocam

Kardeşimin başına böyle bir şey geldiği için ben eski numaram üzerinden numara taşıma yapıp sürekli sayfayı yeniledim. Biraz sistemin saçmalığı var maalesef. (Her operatörde var bu saçmalık) Bende normalde 9 yıllık numaramı değiştirmezdim ama biraz salak olaylar yaşadım kullanmadığım uygulamalar kayıt oluşturuldu derken şu an rahatım.

Zortfone de aynı şey yaşamadım nedense, bugüne kadar birkaç hat değiştirdim hepsi kullanılmıştı. Şans ama kullanılmış hat sıfırdan daha fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…