Merhaba, yeni zamanda PC topladım ve bugün Windows'u kurdum. YouTube'da her şey karman çorman "Şunu yap bunu yapma, Şunları aktif et vb." Bilen bir abi sırasıyla bir liste verebilir mi? İyi günler dilerim.
Merhaba, yeni zamanda PC topladım ve bugün Windows'u kurdum. YouTube'da her şey karman çorman "Şunu yap bunu yapma, Şunları aktif et vb." Bilen bir abi sırasıyla bir liste verebilir mi? İyi günler dilerim.
İsteğe bağlılar dahil Windows Update üzerinden tüm güncelleştirmeleri yap.
Ekran kartı sürücülerini kur.
VLC (Veya K-Lite Codec Pack), WinRAR (veya 7-zip), Gibi temel uygulamaları kur.
Ayarlardan her türlü telemetriyi kapat. Gereksiz yavaşlatır.
İsteğe bağlı olarak bir Antivirüs yazılımı (Malwarebytes, Kaspersky, ESET vs.) kur.
Son olarak istediğin uygulamaları kur. Minecraft oynayacaksan Java kurmayı unutmayalım. Yine oyun amaçlı kullanacaksan Microsoft Visual Studio C++ ve Net Framework kurmayı da unutmayalım.
Merhaba, yeni zamanda PC topladım ve bugün Windows'u kurdum. YouTube'da her şey karman çorman "şunu yap bunu yapma, şunları aktif et vb." bilen bir abi sırasıyla bir liste verebilir mi? İyi günler dilerim.
Hocam öncelikle hayırlı olsun, ilk önce driverları güncellemeni öneririm bilgisayarın sağlıklı ve düzgün çalışması için ondan sonra kişisel ihtiyaç duydugun programları kurabilirsin oyun oynamak istiyorsan oyun indirebilirsin ve istersen Windows'unu kendine özel kişiselleştirebilirsin.
İsteğe bağlılar dahil Windows Update üzerinden tüm güncelleştirmeleri yap.
Ekran kartı sürücülerini kur.
VLC (Veya K-Lite Codec Pack), WinRAR (veya 7-zip), Gibi temel uygulamaları kur.
Ayarlardan her türlü telemetriyi kapat. Gereksiz yavaşlatır.
İsteğe bağlı olarak bir Antivirüs yazılımı (Malwarebytes, Kaspersky, ESET vs.) kur.
Son olarak istediğin uygulamaları kur. Minecraft oynayacaksan Java kurmayı unutmayalım. Yine oyun amaçlı kullanacaksan Microsoft Visual Studio C++ ve Net Framework kurmayı da unutmayalım.