Çözüldü Yeni binadaki duvar içinden gelen sarı kablo nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Efe_kulhan

Çalışkan
Herkese selam. Yeni yapılmış bir binaya taşınacağım. Bu alttaki girişlerden en sağ elektrik prizi, ortadaki uydu kablosu ama en soldakini tam çözemedim. İnternetle alakalı olduğunu düşünüyorum ama emin değilim. Ne anlama gelir ve eğer internetle alakalıysa nasıl bir altyapı anlamına geliyor ya da sarı kablo tam olarak ne işe yarıyor? Çok anlamıyorum o yüzden yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Çözüm
Fiberoptik kablo. Bu kablo evinizdeki dağıtım kutusuna gider. Binanın altından gerekli altyapı kablosu çekilip buradan internete bağlanırsınız.
Fiberoptik kablo. Bu kablo evinizdeki dağıtım kutusuna gider. Binanın altından gerekli altyapı kablosu çekilip buradan internete bağlanırsınız.
Teşekkür ederim. Biraz araştırdım ama bu kablonun daire içine kadar gelmesi FTTH Fiber anlamına mı geliyor? Bu kablo bana ne kadar hız sunabilir en fazla?

Priz RJ45 prizi. Bu kablo muhtemelen bina içi patch Panel'e (merkezi internet dağıtım kutusuna) gidiyor.

Teşekkür ederim. Biraz araştırdım ama bu kablonun daire içine kadar gelmesi FTTH fiber anlamına mı geliyor? Bu kablo bana ne kadar hız sunabilir en fazla?

Altyapınıza bağlı CAT5e, CAT6 bir kabloya benziyor. Yüksek hızları destekler.

Biraz daha yakından çekebilir misiniz kabloyu? @Afterbyte da haklı olabilir.

Altyapınızla alakalı bir durum değil. O kablolar evinizdeki kabine gidiyor. Altyapı binanızda varsa fiber alabilirsiniz tabii ki. Yeni binalara genelde fiber çekiliyor ama beklemeniz gerekebilir.

Şu an dairede değilim maalesef önümüzdeki hafta tekrar gideceğim birkaç işim dolayısıyla. Öncesinde çekmiştim. Bu sarı kablo baya ince bir kablo. Birkaç arkadaşım obk kablo dedi daire içi fiber kablosu olarak geçiyormuş sanırım. Genelde sarı renkli oluyorlarmış. Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Aşağıdaki linkteki kabloyla birebir aynı gibi duruyor renk ve incelik bakımından.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: 144
Henüz altyapı gözükmüyor maalesef bina yeni olduğu için sanırım. Bana çok yakın bir alt sokakta Türk telekom fiber altyapı var mış. Gigaspeed.com sitesinde de 1000mbps desteklenen hız çıktı bir alt sokağımda. Henüz benimkinde gözükmüyor. Daire içlerine kadar fiber obk çektilerse umarım buraya da gelir. Kablonet bina girişine bir kampanya afişi asmıştı en son gördüğümde ama bakalım. Bir dahaki gidişimde birkaçını arayacağım.

O sarı dediğiniz kablo inceyse OBK kablodur. OBK daire içine kadar gelirse de GPON FTTH hizmeti alacaksınız, 1000MBPS desteklediğini söyleyebilirim. Hayırlı olsun, müteahhite eve girince başvuruların açılmış olmasını istiyorum şeklinde talebinizi söyleyin o da gerekli başvuruları yapıp sistemde başvuruları açtırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…