uufuukyilmaz
Uzman
Merhabalar herkese. MW 2019'dan beri Call of Duty oyunlarını online olarak oynuyorum. Tüm seriyi Battle.net üzerinden satın almıştım. Bu sene BO7 sebebiyle Steam'den Battlefield 6 alıp seriye ara vermiştim. MW4 ile beraber geri dönmeyi düşünüyorum. Fakat battle.net platformunda güncellemelerin sonunda %99'da takılma, indirme hızı dalgalanmaları gibi sorunlar yaşıyordum. Bu sebeple oyunu Steam'den almayı düşünüyorum. Oyun içi operatör, level, arkadaş listesi gibi bilgiler Steam'e geçiyor. Bir tek oyun içi para birimi CP'ler geçmiyor. Sizce Steam'e geçmeli miyim? Call of Duty'yi Steam'den oynayan arkadaşlarım kronik sorunlarınız var mı?
Battle.net avantajları:
-Önceki oyun serileri olduğu için Vault Edition sürümünde %10 sadakat indirimi. (Zaten Vault Edition almayı düşünüyordum
-CP'lerin korunuyor olması.
Battle.net dezavantajları:
-İndirme sorunları. İndirme hızının yavaşlaması, %99'da dakikalarca takılması.
Steam Avantajları:
-İndirme hızında sorun yaşamayacak olmam. Biliyorsunuz Call of Duty serisi çok fazla güncelleme ve çok büyük kapasiteli güncellemeler içeriyor.
-Daha stabil ve sorunsuz bir server hizmeti sunması.
-Mena fiyatlandırması olduğu için daha Euro'ya nazaran daha uygun fiyatlandırma sunması.
Steam Dezavantajları:
Battle.net avantajları:
-Önceki oyun serileri olduğu için Vault Edition sürümünde %10 sadakat indirimi. (Zaten Vault Edition almayı düşünüyordum
-CP'lerin korunuyor olması.
Battle.net dezavantajları:
-İndirme sorunları. İndirme hızının yavaşlaması, %99'da dakikalarca takılması.
- Çok yaygın olmasa da Battle.net çökme durumu
- 1 ay içinde Euro kuruna geçmesi. (İlerleyen süreçte oyun için satın alımlarında Steam'e nazaran daha yüksek fiyatlandırma.)
Steam Avantajları:
-İndirme hızında sorun yaşamayacak olmam. Biliyorsunuz Call of Duty serisi çok fazla güncelleme ve çok büyük kapasiteli güncellemeler içeriyor.
-Daha stabil ve sorunsuz bir server hizmeti sunması.
-Mena fiyatlandırması olduğu için daha Euro'ya nazaran daha uygun fiyatlandırma sunması.
Steam Dezavantajları:
- Vault edition sürümünde %10 sadakat indirimi olmaması. (Tüm seriyi Battle.netten satın aldım. Bir indirim için yöntem yok sanırım.
- CP'lerin geçmemesi. (Oyun çıkınca Battle.net Warzone üzerinden girip CP'yi harcayacağım. Yeni oyuna aktarılmış olacak.)