Millenicom veya TurkNet'den 100 Mbps almak istiyorum. Binada altyapi var, bos port var, daireye kadar fiber kablo geliyor zaten. Baska dairelerde internet de var. Ancak altyapi sorgulamasinda daha once hiç abonelik olusturulmadigi icin bos gozukuyor, basvuramiyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Ateş Hekimoğlu
Yetkin
İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş.
goknet.com.tr
Anlami yok, cikmayacak. Bina yepyeni, yarisi bile dolu degil. FTTH GPON altyapisi var. Daireye fiber kablo geliyor goruyorum zaten. Bu binada bir diger dairedeki ayni kablo.Buradan sorgular mısınız?![]()
İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş.
goknet.com.tr
.
Ateş Hekimoğlu
Yetkin
Altyapı TT ise müdürlüğe gidip konuşabilirsiniz.Anlami yok, cikmayacak. Bina yepyeni, yarisi bile dolu degil. FTTH GPON altyapisi var. Daireye fiber kablo geliyor goruyorum zaten. Bu binada bir diger dairedeki ayni kablo.
.Eki Görüntüle 85226
Astrea Virgo
Yetkin
Hangi operatörün fiber dolabı var? Turk Telekom mu?
Yeni kurdularsa aktifleştirilmesi günler sürebilir. Siz karar vereceğiniz operatörün tarifesini seçip başvurunuzu yapabilirsiniz. Gerekli adımları müşteri temsilcisiniz anlatacaktır. Eğer tüm bunlara rağmen fiberden hizmet alamazsınız, Twitter gibi sosyal medya platformlarından mağduriyetinizi dile getirirseniz süreci hızlandırmış olursunuz.
Sorun da bu zaten, altyapi bilgisinde gozukmuyor. Diger, internet aboneligi olan.
Turk Telekom. yeni dedigim 1 yildir aktif. Şu an binada diger dairelerde internet mevcut. Ancak acmak istedigim dairede daha oncesinde herhangi bir abonelik bulunmadigi icin altyapi sorgulamada gozukmuyor. Yine de tesekkur ederim.Hangi operatörün fiber dolabı var? Turk Telekom mu?
Yeni kurdularsa aktifleştirilmesi günler sürebilir. Siz karar vereceğiniz operatörün tarifesini seçip başvurunuzu yapabilirsiniz. Gerekli adımları müşteri temsilcisiniz anlatacaktır. Eğer tüm bunlara rağmen fiberden hizmet alamazsınız, Twitter gibi sosyal medya platformlarından mağduriyetinizi dile getirirseniz süreci hızlandırmış olursunuz.![]()
Son düzenleyen: Moderatör:
Astrea Virgo
Yetkin
Öyleyse bir sorun yok.
Yeni başvuru yapabilirsiniz. Fiberde daireye kadar hat sorgulaması yapmanıza gerek yok. Binada boş port varsa istediğiniz tarifeyi kullanabilirsiniz. Daha öncesinde bir veri girişi yapılmadığı için boş bırakılmış. Endişe edilecek bir durum yok.Daha öncesinde herhangi bir abonelik bulunmadığı için altyapı sorgulamada gözükmüyor.
TurkNet'i aradim altyapida gozukmedigi icin yapamiyoruz dediler. Turk Telekom Mudurlugune gittim durumu anlattim BTK'ya dilekce yazacaksiniz bizim yapiblecegimiz bir sey yok dediler.Öyleyse bir sorun yok.
Yeni başvuru yapabilirsiniz. Fiberde daireye kadar hat sorgulaması yapmanıza gerek yok. Binada boş port varsa istediğiniz tarifeyi kullanabilirsiniz. Daha öncesinde bir veri girişi yapılmadığı için boş bırakılmış. Endişe edilecek bir durum yok.
GUNCELLEME: Veritabanindaki adres degismis nasil olsa, neyse bulduk bos port gozukuyor.
Son düzenleme:
Mafaky
Uzman
Güncel yapı yönetmeliği gereği yeni inşaatlarda müteahhitin her daireye fiber optik kablo çekmesi zorunludur. Bu kablolama dahili tesisata girdiğinden T.Telekom'u aslında ilgilendirmemekte... Bu nedenle sizin ya da komşunuzun dairesinde ince fiber optik dahili tesisat kablosunun (=OBK) olması normal bir durum. Ama OBK'ların binanın bodrumunda ya da girişinde bir yerde toplanması gerekir. Keza burada en azından Telekom'un OFDK dediğimiz bir binada F/O kablo sonlandırma ve OBK dağıtım kutusunun var olması ve bu kutuya da dışarıdan (muhtemelen turuncu renkli, parmak kalınlığında) Fiber Optik Kablo çekilip o kutuya bağlanmış olması gerekir ki GPON/FTTH altyapısı var denebilsin.
Binada böyle bir altyapı var mıdır? Varsa, T.Telekom bu OFDK'da Fibernet'i de aktif etmişse siz dairenize FTTH kurulumu için T.Telekom (daha doğrusu TTNet'e) ya da Telekom altyapısındna hizmet veren alternatif bir ISS'e başvurabilirsiniz. Böyle bir altyapı yoksa da bağlı olduğunuz T.Telekom Md'ne gidip oradaki Altyapı Erişim birimine danışacak ve binaya FTTH altyapısı getirilmesi için başvuracaksınız.
Binanızda acaba kaç daire vardır?
Binada böyle bir altyapı var mıdır? Varsa, T.Telekom bu OFDK'da Fibernet'i de aktif etmişse siz dairenize FTTH kurulumu için T.Telekom (daha doğrusu TTNet'e) ya da Telekom altyapısındna hizmet veren alternatif bir ISS'e başvurabilirsiniz. Böyle bir altyapı yoksa da bağlı olduğunuz T.Telekom Md'ne gidip oradaki Altyapı Erişim birimine danışacak ve binaya FTTH altyapısı getirilmesi için başvuracaksınız.
Sorun yok hallettik. Binanin veritabaninda 2 tane girdisi var. Interneti cektik bile Netspeed 100 mbit.Güncel yapı yönetmeliği gereği yeni inşaatlarda müteahhitin her daireye fiber optik kablo çekmesi zorunludur. Bu kablolama dahili tesisata girdiğinden T.Telekom'u aslında ilgilendirmemekte... Bu nedenle sizin ya da komşunuzun dairesinde ince fiber optik dahili tesisat kablosunun (=OBK) olması normal bir durum. Ama OBK'ların binanın bodrumunda ya da girişinde bir yerde toplanması gerekir. Keza burada en azından Telekom'un OFDK dediğimiz bir binada F/O kablo sonlandırma ve OBK dağıtım kutusunun var olması ve bu kutuya da dışarıdan (muhtemelen turuncu renkli, parmak kalınlığında) Fiber Optik Kablo çekilip o kutuya bağlanmış olması gerekir ki GPON/FTTH altyapısı var denebilsin.