Yeni elektro gitar alacak birisi amfi mi almalı ses kartı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan John Moyer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 856
Bütçe
5000-7500

Kaliteli bir şey sizin kalite düşüncenize bağlı. Eline hiç gitar almamış birine bunu anlatmam doğru olmaz kafanızı karıştırır. Dediğim gibi Jackson başlangıç için fena değil. Zaten illa ki bir süre sonra değiştiriyorsunuz. İkinci el düşünürseniz konu ayrı tabii.

Neden amfi önerirsiniz? 1 yıla istediği tonları alamamaya başlayacak muhtemelen. Bu 1 ayda bile olabilir. O yüzden en azından ton almak için ses kartıyla başlamak en doğrusu. Kurar Amplitube 5'ini başlarda orada takılır sonrasında öğrendikçe Neural DSP'ler, Amp modellerlara geçer. Amfinin tek ton olması kişiyi biraz soğutabilir. Yeni başlayan birisi kötü ton ile iyi ton arasındaki farkı anlayamayacağı için bunun önemi yok.

Amfi öneriniz var mı?

Marshall MG 10 yine kaliteli bir alternatifidir. Sesleri hatasız duymak istiyorsanız analog bir amfi ile başlayın. Sadece takıp gitar çalmayı öğreneceksiniz. Dijitale şu anlık bulaşmayın, sesleri de yanlış duymanıza ve yanlış kas hafızaları edinmenize sebep olur.

İlerde zaten (çok da uzun olmayan bir süre sonra) istemeseniz de dijitale geçiş yapacaksınız.

Yeni başlayan birisi kötü ton ile iyi ton arasındaki farkı anlayamayacağı için bunun önemi yok.

Yeni başlayan birisi neden kötü tona maruz kalıyor onu anlamadım. Hiç matematik bilmeyen birisine gidip yanlış kaynaklardan matematik öğretmek ile eş değer bu argümanınız. Dünyanın enlerinin önerdiklerinden zaten bunlar.

1 yıla istediği tonları alamamaya başlayacak muhtemelen.

Bu süreçten sonra zaten semi-dijitale geçiş yapacak. Mesela ID Core 10 veya giriş seviyesi bir ses kartı tam dijitale geçişte.

Günün sonunda bunlar benim tecrübelerim ve oluşan önerilerim. Karar sizlerin.

Son düzenleme:

Amfiden alacağı tek ton var. Bunun iyi kötü olmasının önemi yok ki. Bir kaç arkadaşım bundan dolayı soğumuşlardı. O yüzden iyi de olsa kötü de olsa ses kartından en azından ton alır diye düşünüyorum ben. Ki Amplitube 5'den de çok kötü tonlar almaz hani. Öğrendikçe gelişir zaten. Kişiden kişiye değişir öğrenme teknikleri. Sizin dediğinizin de mantıklı yönleri fazlasıyla var.

Hocam ses kartı alınca bir de yanına kulaklık almak gerekiyormuş galiba o konuda da aydınlatır mısınız?

Hocam ses kartı alınca bir de yanına kulaklık almak gerekiyormuş galiba o konuda da aydınlatır mısınız?

Kulaklık da olabilir hoparlör de. Ama dahili sisteminizdeki hoparlörü kesinlikle önermem. Öncelikle ilk sorun yüksek gecikme. İkinci sorun ise DAW (Ne olduğuna çok takılmayın, lazım olacak eğer ses kartı alırsanız, o dönem anlatacağım) kullanamazsınız. Amplitube 5'de garip bir hata olduğu için çalışıyor dahili hoparlör ama onda da fazla gecikme var. En mantıklısı harici bir ses cihazı almak kısacası.

Dijital olarak önerebileceğim en azından ID Core 10 var. Dahili processor'u olan dijital bir amfi. Hatta bende de var. Üzerinde de pek çok efekti mevcut haliyle.

Duruyor öyle yanda epeydir kullanmıyorum, farklı şeylere geçtik haliyle. Hani dijital olarak en fazla bu tarz bir öneri alırsınız benden.

Ibanez GAX-30 Elektroya'ya Marshall 15W'lık bir amfiye ve M-Audio'nun meşhur giriş seviyesi ses kartına sahibim. Gitar çalmaya her ikisini de kullanarak başladım, canım istediğinde amfi canım istediğinde M-Audio. Alacağın Amfi'de komşu sorunu gibi klasik sorunlara hiç bulaşmayacağım. Ses Kartı tercihin muhtemelen senin için en rahat ve en iyi seçenek, ancak. Ses Kartı kullanarak bu mereti öğrenmeye çalışırsan hiçbir zaman ne kadar iyi gitar çaldığını tam olarak öğrenemeyeceksin. Çünkü Guitar Rig 6 denen mereti bir açıyorsun ve emin ol Kirk'den, James'den aklına gelebilecek herkes sanatçı ile aynı soundu alıp o zevki yaşıyorsun ama günün sonunda şöyle bir gerçek ortaya çıkacak, gidip bir amfi ile çaldığında kötü çaldığını göreceksin, neden? Çünkü amfide yaptığın ayarlar ya dist ya treb ya middle gibi Basic settingler ama ses kartı ile dijitalde herhangi bir plugin kullandığında her şey sen o sesi al diye ayarlanmış, hata yapsan bile o notaların arasında kayboluyor ve sen hissetmiyorsun. Bu sebepten dolayı ben sana başka bir pencere açarak şu soruyu sormak isterim, Sen bu işi ciddi ciddi öğrenip kuralına uymak mı istiyorsun, yoksa benim yaptığım gibi Songsterr açıp, riff beğenip, çalışıp keyfine bakıp anı mı yaşayacaksın? Cevap ilki ise amfi, değil ise Ses Kartı.

Hocam dediğiniz ayarı kullanmasam yani hatalarımı örtmek için kullanmasam da sadece ton için kullansam nasıl olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…