• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Yeni elektro gitar alacak birisi amfi mi almalı ses kartı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan John Moyer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 856
Bütçe
5000-7500
Sorunuzu maalesef tam anlamayım biraz daha açabilir misin?

Dediğiniz Guitar Rig 6 programını açmadan ses kartını kullanamaz mıyım yani? O programı kullanmam olur biter.

Dediğiniz Guitar Rig 6 programını açmadan ses kartını kullanamaz mıyım yani? O programı kullanmam olur biter.
Guitar Rig, AmpliTube gibi plugin araçları yani size o istediğiniz funky, metal, hard rock vb. sesleri sağlayacak uygulama o olmadan nasıl ses alacaksınız bilemedim. Alacağınız tek ses Clean ses olur, o da kullandığınız ses kartı direkt kulaklığa sesi iletirse. Guitar Rig gibi uygulamalara mecbursunuz yani.

Hocam kendimi kandırmayı sevmem. Hatalarımı düzeltmesin isterim. Bir yolu yok mu yani?

Hocalarım örnek vermek gerekirse bu adam şarkıyla aynı tonu tutturmayı nasıl başarmış? Galiba ses kartı kullanıyor. Sanki Tonu Dan Donegan araklayıp videoyu çekmiş gibi. Şarkının orijinalini açıp bakarsanız tonun birebir aynı olduğunu görebilirsiniz. Bunu nasıl yapabilirim?

Adamın kullandığı gitar: AB1.6S – Antique Silver Matte

İlla bu tonu almak için bin dolar mı bayılalım yani?

@Yavuz Çetin @Epoca

Son düzenleyen: Moderatör:

Tonun iyi olması için gitar en az önemli olan şeylerden biri. Ayrıca o tonu alabilmek için en az 1-1.5 yıl falan ses kartıyla uğraşmanız gerekiyor. Hazır presetler de o istenilen performansı vermez çünkü kendi gitarlarına göre ayarlanır o tonlar.

Hocam attığım adamın gitarında bir H bir S var sanırım, benim attığım gitarda 2H var. Bu bir değişiklik yaratır mı? Linkini attığım gitar başlangıç için uygun mu? 10k civarinda önerileriniz varsa atabilir misiniz?

10K civarına ikinci el öneri yapabilirim yaşadığınız şehri söylerseniz. Manyetikler tonu değiştirir ama abartı değil.

Ankara'da yaşıyorum. İkinci el istemiyorum hocam ya.

Müzikte ikinci el büyük nimet. Çok şey kaybedersiniz eğer istemezseniz. Daha geçen arkadaşım 50.000 TL'lik PRS Custom'ı 20.000'e buldu. Gitarda öyle hasar masar da yok. Böyle cevherler var içeride.

Bu arada düşük bütçeli gitarlar hakkında fikrim çok yok. Sahibinden'de de kullandığım bir ürün göremedim. Diğer arkadaşlar yardımcı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…