Yeni gümrük düzenlemesinden sonra ne yapacağız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan knxonline
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 126
  • Etiketler Etiketler
    gümrük
Yer
LOCAL KFC
Gerçekten arkadaşlar, ithalatçılarda olmayan ürünler için bile ne yapacağız?

Sizce ileride Çin'den alışveriş turu falan gelir mi?
Örneğin buradan bir sipariş versek, Gürcistan'daki posta kutusuna iletilse; sonra Gürcistan'a gidip günlük paketimizi alıp gelsek falan… Böyle şeyler gelişir mi sizce?

Bu bir olur, iki olur; en sonunda patlar bu olay.

Şu an Shark süpürge kullanıyorum. Türkiye'de resmi olarak satılmasına rağmen filtresi bile yok. Resmi firma dahi satmıyor, stoklarında yok. Çin dışı filtre temin edemiyorum.
Ya makinemı çöpe atacağım, hiç kullanamayacağım; Dyson falan alacağım…
Ya da ithalatçının gidip bunu ithal etmesini yıllarca bekleyeceğim.

Sizler ne yapmayı düşünüyorsunuz arkadaşlar?
Ben en kötü gidip 3D printer alıp, en azından evde ABS'den bir şeyler üretmeyi planlıyorum. En azından bu şekilde bir şeyler üretmeye çalışırız.

Ayrıca, ithalatçılardan aşırı mecbur kalmadıkça hiçbir şey almamaya karar verdim. Normal, dümdüz bir insan gibi yaşayacağım; giysi alacağım, yemeğimi alacağım. Teknolojik ihtiyacım olursa, resmi yerlerden, normal bireysel ithalatçılardan değil, resmi firmalardan dışı ürün dahi almayacağım.

İthalatçıların tek bir amacı var: En ucuza imal edip en yükseğe satmak. Kısa bir örnek vereyim: Mac klavye koruyucu aldım yerli satıcıdan, Çin'den ithal ediyor kendisi. Yerli firmadan aldığım ürün klavyeye dahi oturmuyor, yerinden oynuyor ama Temu'dan aldığım 100 TL'lik olan klavyeye tam oturuyor, cillop gibi çalışıyor.

Gerçekten arkadaşlar, ithalatçılarda olmayan ürünler için bile ne yapacağız?

Bir şey yapamayacağız. Bizi yöneten bize bunu layık gördü. Seçim vakti sandıkta onlara layık gördüğün şekilde cevabını vereceksin. Çinko karbon vatandaşın elinden başka bir şey gelmez.

Ortada kalacağız. Giyilebilir cihazlarım için kılıf ve kordonları Çin'den alıyordum, onarım gereken elektronik aygıtlarım için Çin'den parça getirtiyordum ve hiçbiri Türkiye'de yok. En büyük hobim aygıtları onarmak, onun için bile parça getirtemeyeceğim. Tr pazarına sokan da olmaz şimdi. Of be. Çin'dekiler çok kaliteli oluyordu. Artık parça bulamayacağım

Diyecek çok şey var da işte... Özgürlüğümüz o kadar kısıtlandı ki yerimizde Avrupalı veya Amerikalı biri olsa protestoya başlamıştı bile, biz yine iyi dayanıyoruz kısıtlanarak

Amerikalı'lar Wattpad kapandığı an yıkmışlardı hükümeti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…