OverallTaken
Uzman
Intel comeback is real bros.Yaz'a dogru bende 270K Plus almayi planliyorum nasip olursa. Fiyatina gore gercekten cok iyi duruyorlar.
Intel comeback is real bros.Yaz'a dogru bende 270K Plus almayi planliyorum nasip olursa. Fiyatina gore gercekten cok iyi duruyorlar.
Merhaba dostlar, biliyorsunuz yeni Intel Ultra 5 250k Plus, 270k Plus gibi işlemciler geldi ve F/P olarak gerçekten (sadece incelemelere göre konuşuyorum) güzel görünüyorlar. Ben de Allah nasip ederse 2 aya bir sistem dizmeyi düşünüyorum. Sizce bu işlemciler alınır mı?
Ama fiyatı da ona göre pahalı olur bence. 1.8nm çok ciddi bir iş.Fiyatları AMD karşısında uygun olursa tabii alınabilir forumdaki fanboyları aldırma sen ama 200 serisinde şöyle bir sorun var LGA 1851 soket kullanır ve seneye çıkacak 400 serisi LGA195X sokete geçecek. Yani anakartınızın soket ömrü AM5'e kıyasla çok kısa.
Intel'in asıl sorunu AMD ile rekabet değil TSMC ile rekabette geri düşmesiydi. AMD, TSMC sayesinde 7nm/5nm ile Ryzen'ler çıkarırken Intel 14nm+++ ve 10nm ile takılı kaldı. Şimdi 1.8nm düşmeyi başardılar(ABD hükümeti sağ olsun) Core Ultra 200 serisi TSMC 3nm kullanıyor sanırım. Intel nm düşürmeyi bir şekilde başarınca(Core Ultra 100/200 serisinde TSMC ile anlaştı 300 serisini kendi fabrikalarında 1.8nm üretiyor.) Tekrar geri dönmüş oldu. Rekabet iyidir. AMD olmasaydı böyle yüksek önbellekli ve çekirdekli işlemcileri göremezdik. Ayrıca Ultra 400 serisinde gelecek LGA195X soket diğer eski soketlerden daha uzun ömürlü olacakmış.
Ama fiyatı da ona göre pahalı olur bence. 1.8nm çok ciddi bir iş.
Merhaba dostlar, biliyorsunuz yeni Intel Ultra 5 250k Plus, 270k Plus gibi işlemciler geldi ve F/P olarak gerçekten (sadece incelemelere göre konuşuyorum) güzel görünüyorlar. Ben de Allah nasip ederse 2 aya bir sistem dizmeyi düşünüyorum. Sizce bu işlemciler alınır mı?