Yeni işlemci takılırken BIOS defaulta alınmalı mı?

ShadowLegion 78

Üstün
Makaleler
1
7600X işlemcimi satışa çıkartıp 9800X3D sipariş ettim. 1-2 güne işlemci gelir. Anakart B650M DS3H ve beta olmayan en güncel sürüm olan F40 sürümünde. Sıfırlamadan direkt taksam direkt PBO, RAM ve diğer çeşitli ayarlar direkt çalışır mı acaba? Timingler @Ayhan Dönmez 'in değerli yardımı ile yapılmıştı. 4K + 5080 olduğu için ve RAM kitlerimde PIMC kilidi olduğu için fazla voltaj da veremediğimden dolayı daha iyisi olur mu emin değilim. FCLK dışında her şey aynı kalır sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bence şu anakartı da bir değiştir, B650 mide bulandırıyor gördüğümde. Manuel uğraşan adam B850 alması lazım. 4K değil 8K oynasan da yapabileceğinin en iyisini yapıp köşeye koyacaksın. B850M-K kullan derim, PCIe 5.0 desteği de var...

Senin bu belleklere 1.43 üzeri voltaj girmiyor, belki B850 çözer bu durumu. PMIC lock olması mantıksız bu modelin, farklı kartta denemek lazım. @ShadowLegion

Ben işlemci değiştirdiğimde, direkt geçiş yapmıştım 9700X'e. Tüm ayarlarım default durumda idi. Senin durumun biraz daha çetrefilli gibi hocam.
Valla hocam bu ara bir üşengeçlik var üzerimde
Hocam AM5' i bu kartla kapatmaya niyetliyim PCIe 5.0 oyun konusunda ekran kartıma bir kazanım sağlamıyor. 9800x3D ölene kadar anakart da ölsün sonrasına bakarız

AM5 ömrünün yarısını geçmişken yeni anakart ne kadar mantıklı olur ki hocam @Ayhan Dönmez

Valla hocam bu ara bir üşengeçlik var üzerimde

Hocam AM5' i bu kartla kapatmaya niyetliyim PCIe 5.0 oyun konusunda ekran kartıma bir kazanım sağlamıyor. 9800x3D ölene kadar anakart da ölsün sonrasına bakarız

Bunu şu yüzden söylüyorum, Gigabyte'da HVM modu yok. ASUS'ta bu mod var, belki bunu açtığında 1.43'ü by pass edeceksin. Bir alıp dene, 5K para değil B850M-K'ya. Bu kartları artık değişmeniz lazım. Aynısını @MAH0A 'ya da söylüyorum. Takıldı kaldı X670E Carbon'a. 9800X3D'yi taktıktan sonra anakart durduk yere restart atıp CSM modunu açıyor diyor, @MSI Türkiye umrunda mı peki bu durum?

Hocam M olmayan anakart lazım. Aslında ben ufak sevmiyorum. Ufak gözüme batıyor ama o zamanlarda AM5 yeni çıkmıştı ve en iyi f/p buydu. TR de de fazla seçenek yoktu.

Hocam M olmayan anakart lazım. Aslında ben ufak sevmiyorum. Ufak gözüme batıyor ama o zamanlarda AM5 yeni çıkmıştı ve en iyi f/p buydu. TR de de fazla seçenek yoktu.

M olmayan anakart yok bu bütçede, seneye değişirsin tamamen ama ben bu kartlara gıcığım. Kullanıcıyı kısıtlayan kartlara hayır diyorum. Manuel uğraşanları çok kısıtlıyor artık bu kartlar. Yazılımı iyi değil. HVM açsan 1.43 by pass edecek muhtemelen, senin bu modelde PMIC lock olmaması lazım çünkü.

ASUS da sütten çıkmış ak kaşık değil, Safedisk denen eleman 1.3 SoC voltaj override iptal etti. LN2 Jumper açsan bile 1.3 üzeri veremiyorsun şu anda, AGESA'ya gömdüler. AMD ile iş birliği içinde. Apex'te yasaklandı 1.3 üzeri, TUF'ta 1.4 verilebiliyor hala. Onu da kapatır... Korkusundan ne yapacağını şaşırdı AMD ve elemanları yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…