Yeni modem alırken nelere dikkat etmeliyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kadirizm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 388
  • Etiketler Etiketler
    modem
Bütçe
150-200

Kadirizm

Uzman
Yer
Kayseri
Yaklaşık 10 yıldır Netmaster'in kendi verdiği modemi kullanıyorum ve hiç memnum değilim. Normalde saniyede 50 MB indirme hızım olması gerekirken bu hız en fazla 2-3 MB kadar oluyor, müşteri hizmetlerini aradığımda modemin çok eski olduğu aylık belli bir ücret ile modem kiralanması gerektiğini söyledi, bende internetten birkaç modem buldum fakat bunları alırsam direk kabloları taksam çalışır mı onu bilmiyorum maalesef.

Bulduğum modem: Zyxel VMG1312-T20B 4 Port 300 Mbps VDSL2 Modem
Bu fiyat aralığında daha iyi bir modem almak mümkün mü ya da bunu alırsam direk kabloları arkasına taksam çalışır mı?
Kullandığım modemin görüntüleri:

İnternet hızınızın 50 Mbit olduğunu tahmin ediyorum. Ben olsam modem almak yerine iyi bir router alır VDSL modemi de köprü modunda kullanırım. Sorun zaten muhtemelen büyük ölçüde WI-FI bağlantıyla ilgili.

Hocam hangi routeri almalıyım ayrıca aldıktan sonra nasıl kurulur onu dahi bilmiyorum, VDSL modemi köprü olarak kullanma olayını hiç anlamadım biraz daha açıklar mısınız?

Router bütçe işi. İhtiyacınıza, kullanım biçiminize ve bütçenize göre bir tane bulacaksınız. Sonra modemi arayüzünden (192.168.0.1 galiba Goldmaster için, kullanım kışavuzunda ya da altında yazar) köprü ya da bridge moduna alacaksınız. Yeni aldığınız routerin WAN portu ile bu modemin LAN portunu Ethernet ile bağlayacaksınız. Kullanım kılavuzunu veya uygulamasını takip ederek ayarlayıp kullanacaksınız.

Kablonet DOCSIS altyapın olduğu için DOCSIS 3.0 modem alacaksın attığın modem olmaz DOCSIS modemler tuzlu router alman daha iyi olur.

Kablonet DOCSIS altyapın olduğu için DOCSIS 3.0 modem alacaksın attığın modem olmaz DOCSIS modemler tuzlu router alman daha iyi olur.
VDSL dendiği için modeme bakmamıştım. Yukarıda yazdıklarım geçerli, modemi köprü moduna geçirmek de epey kolay. VDSL modem almanın hiçbir mantığı yok bu durumda.

Arkadaşlar müşteri hizmetlerini aradım ve internetten memnun olmadığımı ayrılmak istediğimi söyledim, hemen reset atalim belki sorununuz düzelir dediler şu an internet hızım 20Mbit olmuş durumda yeni bir cihaz almama gerek kalmadı. Şaka gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…