Yeni toplanan sistem çalıştırıldıktan sonra yanık kokusu geldi ve 67 kod hatası verdi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mikail Özaydın
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 320
Merhaba arkadaşlar,

Bir sistem topluyorum. Ekran kartım olmadığı için ve şu anlık iş odaklı çalışacağım için R9 9950X3D işlemcimin grafik sistemini kullanmak istedim. Sistemimde pull-push radyatör ve diğer fanlarla beraber 10 adet 140 mm Arctic P14 fan bulunuyor; papatya şeklinde kabloları taktım. Sistemi topladım, çalıştırdım fakat hafif bir yanma kokusu ve fanlar yüksek devire çıktı, 67 kodu verdi (ekranım yok).

Argb kablosu ana karta değil radyatörün üzerindeki kabloya bağladım

Neden böyle yaptı acaba, neden yanık kokusu geldi?

Sistemim:

• R9 9950X3D artı kontak frame ve Thermal Grizzly Kryonaut Extreme.
  • ASUS ROG Crosshair X870E Hero.
  • G.Skill 64 GB 6400 MHz CL30 RAM.
  • Arctic LF3 420 mm radyatör pull-push.
  • Corsair 7000D Airflow kasa.
  • ASUS Thor 1200 W P3.
  • 3 x 2 TB Samsung 9100 Pro.

Son düzenleme:

Bu konu hakkında bir yazım vardı, Contact Frame normal kullanıcılara bence hitap etmiyor. Umarım sorun o değildir tabii, kontrol edilmesi lazım tek tek.

Neden kullanılıyor ısrarla anlamıyorum.

Ben bile o kadar uğraştım, birçok soruna sebebiyet veriyor. Pressure düzgün ayarlanmadığı takdirde ciddi sıkıntıya düşüyor sistem, bir gün stabil ise diğer gün kalamıyor mesela. Bunun da dışında bilinçsizce takıldaysa bu konudaki gibi sorun teşkil edebilir. Bir de bunun V1, V2 versiyonları var. Dikkat edilerek alınması lazım, V2 olan en son sorunluydu mesela. Çok şikayet var globalde.

Bende ki v1 o zaman kırmızı olan

AM5'de gerek yok bence, ben Intel LGA 1700'de işlemci bükülmesin diye kullanıyorum.

Contact Frame'e gerek yok, o işlemciyi normal 2'li braketle takıp arctic'in içinden çıkan mx-6'yı bile sürsen 1 sene rahat gider bak benim 9. ayım oldu sıcaklıklarda sıkıntı falan yok.

Contact Frame işlemciyi çok sıkboğaz ediyor, kravatı fazla sıkmışsın nefes alamıyorsun gibi düşüneceksin. Çıkar onu kravatı gevşetmiş olursun. Umarım anakartta sorun yoktur.

Eki Görüntüle 263103

USB 3.0 bağlantısı çok sinsi bir düşman. Takmaya çalışırken pinler eğilip birbirine değmiş olabilir, bunu sökmek çok zordur en sona bırakın bence.
Ben de toplarken ufak bir yamulma olmuştu , ince tornavida ile tekrar hizaladım sıkıntı çıkmadı şükür.

Ben onu sistem toplarken yamulduğunu tesadüfen fark ettim facia önlenmiş oldu.

Anakartı ilk kasaya monte edip kablolama işini sonraya bıraktığım için kasayı evir çevir dön dolaştır derken tabii ne kadar kasa geniş olsa da anakart büyük, USB takmaya çalışırken girmedi zorlayınca yamuldu tabii. Allah'tan anakart kaliteliydi de hizalamayı düzeltince sokete tam oturdu, dandik bir mal olsaydı artık kırılır mıydı elde mi patlardı bilemem. Malzeme kalitesi çok önemlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…