Yeni yönetmelikle gelen 30 avro sınırı neye göre?

Fruko

Uzman
Bir AB ülkesinden kargo dahil fiyatı mı €30 olmalı yoksa karar 29 Aralık'tan sonra yürürlüğe gireceğinden dolayı kargo hariç fiyatı mı €30 olmalı?

Yeni gelen yönetmelikle kargo ücretsiz de olsa 3 euro olarak kabul edilip tavan sınır 27 euro olarak belirlendi. Yani 25 euroluk malı Temu'dan ücretsiz kargoyla da getirsen gümrükte 28 euro olarak sayılacağı için takılacaktır. Bugün yürürlüğe girdi bu zaten artık önemi yok 27 aralığın.

Her gün yönetmelik değişiyor, şimdi benim durumum şöyle ki ürün 19,98€ ptt kargo ile birlikte 1187 Tl yapıyor. Bu durumda 27€ sınırı aşılmış olarak geçer mi? Yani artık kargo dahil 27€ mu?

Yurt içi kargoların bir önemi yok. Yurt dışından getiren kargo fiyatı önemli. 19 euro ürün aldın ve kargoyla beraber 27 euro üstünde para ödediysen geçmesi zor. Eğer gümrükten geçmişse PTT 100K bile kargo fiyatı istese önemsiz.

Ürün 20 euro tamam. Aldığınız yer sizden herhangi bir kargo ücreti talep etmediyse 23 euro olarak kabul ediliyor. PTT'nin kargo ücreti 1187TL nasil yapiyor onu anlamadim.

Ben direkt Bir fotoğraf atayım Tl olarak gözüküyor ama sepete eklerken ürünler 9.99€ olarak gözüküyor sepette toplam 639 tl gözüküyor

Ürününnün fiyatı ve kargo masrafı toplanıp 27 Euro'yu geçmemesi gerekiyor. Eğer geçiyor ise yüksek meblag çıkıyor.

Peki bu durum Amazon Türkiyeden yapılan yurt dışı siparişler için de geçerli mi?
İthalat ücreti parası ekstra olarak belirtiliyor örneğin :
"+ 205,00 TL İthalat Ücreti Depozitosu Fiyatlara KDV dahildir." gibi

Avrupadan gelen ürünler için bu fiyat gümrükte oluşacak vergi dışında bir rakam mı?

Kargo ücretsiz bile olsa 3 Euro getirme ücreti alınacak. Yani maksimum 24 Euro tutarında bir şey sipariş etme hakkınız var. Totalde 27 Euro olacak. Sepetinizdekiler yani 24 Euro'yu 0.01 Euro'yu bile geçmeyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…