Orijinal parça harici parçalar eşleşemiyor mu bu programda? Yani parçalar orijinal mıdır diyosun? Görünüşe göre iade edeceğim gibi çünkü haddinden fazla değişeni var bir anakart değişmemiş resmen!

Kanka ben kendime almıyorum kardeşime alıyorum. Peşin fiyatına taksit imkanı verip 12 bin civarına iPhone var ise öner alalım. Çocuk aklı iPhone fanboyu ne diyelim. Benim gönlümde Samsung yatıyor zaten elimdekini çıkarırsam S25 Plus düşünüyorum.
Parçaların orijinal olması gerekiyor evet, yan sanayi parçalar eşleştirme için gerekli mikroçipi taşımadığı için zaten eşleştiremiyorsunuz. Elinizde 2 ihtimal var, ya parçalar değişmedi ve yanlışlıkla değişen parçalar yazıldı ya da orijinal parça takıldı. Parçalar orijinal olmasa illaki uyarı verir çünkü.

İade edilmeli mi? Parçaların orijinal olup olmadığını bilmiyorum ama saydığım özelikler hepsi çalışıyor.

İade süreci çok kötü işliyor paranın gelmesi uzun sürüyor bankanızla alakalı bir durum deniyor. Kuzenim yenilenmiş cihaz aldı iade ettikten sonra ay geçmesine rağmen parası iade edilmedi daha sonraki süreçte parasını geri alabildi parayı muhtemelen çeviriyorlar o yüzden de geç iade ediyorlar.

iPhone 11 aldım kardeşime yenilenmiş olarak ama çok garip bir durum var. Resme bakarsak değişmeyen neyi kalmış ki, diye düşünebiliyoruz ama telefonun hakkında kısmında değişen parça yok gibi görünüyor.

• Ekranda ve kasada çizik dahi yok.
  • True Tone çalışıyor.
  • Face ID çalışıyor.
  • Pil sağlığı %100.
  • Kamerada en ufak sorun yok.

Ürünü a kalite aldım. Tüm fonksiyonlar sorunsuz, çizik falan da yok ama a kalite üründe bu kadar değişen oluyor muydu ya? Ayrıca değişen varsa bile niçin görünmüyor telefonda? Acaba değişeni olmamış olabilir mi?

Eki Görüntüle 228009Eki Görüntüle 228010

A kalite ya da B kalite olması bir şeyi değiştirmiyor, yenilenmiş cihazların en iyisini satan firmanın bile ürünleri kalitesiz. Batarya %100 ama ucuza alınmış bir bataryadır. Kamerada sorun olmayabilir ama ileriki süreçte ne yaşanacak bilemeyiz. Yenilenmiş cihazların mevzusunu kullandıkça anlıyorsunuz performans düşüklüğü ısı sorunları, donanımsal arızalar vs derken garantiye cihaz gidip gelir ama yine aynı yan sanayi parçalar ile değişim yapılır. Sizin aldığınız telefon muhtemelen toplama, o yüzden sorun çıkarmıyor. Kuzenim aldı aldıktan bir saat sonra daha yanıma gelmeden kamerasında arıza çıktı, aldığı gibi cihaz garantiye gitti ve sonrasında yine arıza çıktı ve iade etmek zorunda kaldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Parçaların orijinal olması gerekiyor evet, yan sanayi parçalar eşleştirme için gerekli mikroçipi taşımadığı için zaten eşleştiremiyorsunuz. Elinizde 2 ihtimal var, ya parçalar değişmedi ve yanlışlıkla değişen parçalar yazıldı ya da orijinal parça takıldı. Parçalar orijinal olmasa illaki uyarı verir çünkü.
Onu gösterebilecek bi yer ya da program yok mudur?

iPhone 11 aldım kardeşime yenilenmiş olarak ama çok garip bir durum var. Resme bakarsak değişmeyen neyi kalmış ki, diye düşünebiliyoruz ama telefonun Hakkında kısmında değişen parça yok gibi görünüyor.

• Ekranda ve kasada çizik dahi yok.
  • True Tone çalışıyor.
  • Face ID çalışıyor.
  • Pil sağlığı %100.
  • Kamerada en ufak sorun yok.

Ürünü A kalite aldım. Tüm fonksiyonlar sorunsuz, çizik falan da yok ama A kalite üründe bu kadar değişen oluyor muydu ya? Ayrıca değişen varsa bile niçin görünmüyor telefonda? Acaba değişeni olmamış olabilir mi?

Eki Görüntüle 228009Eki Görüntüle 228010
Yenilenmiş alman hata. Belli ki çip aktarımı yapılmış. Bundan dolayı da sistem fark edemiyor. Belki de çok daha fazla parça değiştirildi ancak çip aktarımından gözükmemiş bile olabilir.

Yenilenmiş alman hata. Belli ki çip aktarımı yapılmış. Bundan dolayı da sistem fark edemiyor. Belki de çok daha fazla parça değiştirildi ancak çip aktarımından gözükmemiş bile olabilir.

Kardeşim, ikinci el önereceksen hiç yazmaya tenezzül dahi etme. Aldığın adamı 1 gün sonra bulamayacaksın. Kimileri iade kısmına laf etmiş. Aldım beğenmedim iade ediverdim yalnızca 1 gün sürdü ürünü iade etme aşaması. Param hesaptaydı. Yenilenmiş ürünü keyfimden almıyorum peşin verecek para yok taksit ile avantajlı oluyor.