venovar

Yetkin
Selam. Windows bilgisayarda yerel ağda çalışacak bir web sunucusu kurmak istiyorum. İlk olarak yer imi yöneticisi gibi basit bir web sitesi oluşturacağım. Görseldeki gibi kutucuklardan oluşacak, yerimi Ekle/Düzenle/Sil/Kaydır gibi özellikler ekleyeceğim. Belki her cihaz için farklı bir hesap açma özelliği de eklenebilir. Yerel ağa bağlı cihazlardan bu siteye erişip kullanacağım. Sormak istediğim; Bu istediğimi yapabilmem için Windows üzerinde çalışan, en iyi performansı verecek, çok kaynak tüketmeyecek hangi sunucuyu kurmalıyım ve hangi programla dili kullanmalıyım? Veritabanına da ihtiyaç duyacağım. Windows IIS çok hantal olduğu için onu kullanmayı düşünmüyorum.
Biraz araştırdım XAMPP Sunucu ve PHP önerilmiş. Sizin önereceğiniz var mı?

{D9C6B09B-92A1-4A33-8BBF-350D5369B15D}.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu yeni gördüm. Şuradaki şeyleri kullanabilirsin.

Ben bunlardan "GetHomePage" paketini kullanıyorum. Evimde bulunan Raspberry Pi ile host ediyorum. Bir ayar yaparak "80" portu ile yayına açtım. Direkt ip veya hosts ayarlayarak domain üzerinden kullanabilirsin. Elektrik tüketimi 5V 2A olması sebebiyle bunu tercih ettim. 2.5 aydır açıktı. 3 gün önce elektrik kesilince süre sıfırlandı. Ev içerisinde elektrik kesilmediği sürece sorunsuz çalışıyor.

Alternatif arayüz olarak bunu öneririm: GitHub - linuxserver/Heimdall: An Application dashboard and launcher

Arayüz ekranım bu şekilde:
1730655947795.webp

Konuyu yeni gördüm. Şuradaki şeyleri kullanabilirsin.

Mesajınızı şimdi gördüm. Bu süre zarfında kendimce görseldeki ile uğraştım. Bilgi ve bağlantılar için sağolun, inceleyeceğim.
Keenetic modem kullanıyorum. Modemde gerekli ayarları yaptıktan sonra, modemin KeenDNS servisini kullanarak, sunucumun CGN IP'si olsa bile, bu servisin verdiği alt alan adıyla İnternet üzerinden erişebiliyorum.

{1F58FB5C-1D32-4733-B73F-323DFF6DFAB5}.webp

{7E280DB2-7CFE-44D4-8EAA-958E59815FBC}.webp

Son düzenleme: