Yerel grubumuzdaki üçüncü büyük galaksi: Triangulum Galaksisi (Üçgen Gökadası) çalışmam | Fujfilm X-S20

Makaleler
51
Yer
TR
Esenlikler, sağlıklı akşamlar.

Dün gece yaklaşık 3 saat civari bir çekim gerçekleştirdim, bulutlu kareleri ve periyodik hatanın arttığı kareleri eledikten sonra elimde 2 saat 8 dakikalık bir data kaldı. Bu veriyi sabırlı ve olabildiğince güzel şekilde işledim. Galaksinin içerisindeki süpernova kalıntıları, nebulalar gözükmekte. Haritalama yapmaya vaktim olmadı, sonraki paylaşımlara onu da ekleyeceğim.

Kamera: Fujifilm X-S20
Lens: Tamron 150-500mm f/5 - f/6.7 (500mm f/6.7 kullandım)
Takip: Sky-Watcher Star Adventurer 2i Pro Paketi, L-braket
Çekim ayarları: 640 ISO, her 5 karede bir manuel dithering, her kare 60 saniyeden 2 saat 8 dakika

En büyük Andromeda, sonra Samanyolu, sonra da bu arkadaş o zaman. Andromeda hepsini yutacak değil mi milyarlarca yıl sonra?

En büyük Andromeda, sonra Samanyolu, sonra da bu arkadaş o zaman. Andromeda hepsini yutacak değil mi milyarlarca yıl sonra?

Bir grup öyle söylüyor, bir grup çarpışma olmayabilir de diyor.

Yutma olmaz ama, birlesirler. Bizim galaksi ve Andromeda birleşir, yildizlar çarpışmaz, matematiksel olarak imkansiz. Yapi bozulur, kutle cekimi degisir. Dediğim gibi şüpheli bakanlar da var bu duruma ama neticede kütle cekimi sonucunda elbet buluşuruz bir gün .

Çok temiz. Eline sağlık.

Teşekkür ederim. Graxpert ile object deconvulation yaptim, Hidrojen-Alfa bölgeleri netleşti ama çıktı alirken renkler hafif bi' kayipli çıkıyor, zaten sosyal medyaya yükleyince yumusayip gidiyor diye dert etmedim.

Bir gece daha çıkıp kadraji ortalayip toplam entegrasyonu 4 saat yapmak istiyorum. Bolgede parlak yildiz olmadığı icin fokuslamak cinnet geçirtiyor. Bir de verinin sonlarına dogru goruntu sabitleyici acik kalmis, 20 dakika falan cope gitti. Lensin üzerinde IS switchi var, fokus atarken açıyorum ki fokus halkasına dokundukca yildiz cok oynamasın, epey ise yariyor ama unutunca gitti o data...

Saglik olsun... Umarim iyi yerlere gelirsin.

Ben bu seviyelerde mutluyum ya, fiyat performans açısından dengeli bir ekipman kurdum kendime. Guide yok, polar hizalama manuel, GoTo yok, hedefi bulma manuel, kadrajlama manuel. Dither bile manuel. Sonuçlar tatmin ediyor ya ona bakıyorum ben.

Kışın kirlilik yüzünden çekemiyorum zaten, köy zamanları şöyle bi' 3 ay zamanım oluyor, bu aralıkta yapıyorum kendimce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…