ChatGPT, Gemini, Claude var. Fakat Cursor tarzı bir yapay zekâ aracı var mı? Ücretsiz olmasını istiyorum. Opencode önerir misiniz, kullanılır mı? Ve bir diğer isteğim, bu yapay zekâlar çok alan kaplamasın. Yani kurduğum zaman başka klasörlere yayılıp durmasınlar istiyorum. Sildiğim zaman hiçbir kalıntısı kalmasın istiyorum.
ChatGPT, Gemini, claude var. Fakat cursor tarzı bir yapay zekâ aracı var mı? Ücretsiz olmasını istiyorum. Opencode önerir misiniz, kullanılır mı? Ve bir diğer isteğim, bu yapay zekâlar çok alan kaplamasın. Yani kurduğum zaman başka klasörlere yayılıp durmasınlar istiyorum. Sildiğim zaman hiçbir kalıntısı kalmasın istiyorum.
AI destekli kodlama araçlarında Claude Code ve benzeri popüler servisler aylık 20 dolar bandında fiyatlanırken, bu maliyeti ciddi oranda düşüren çok daha ucuz bir alternatif öne çıkıyor: Open Code GO.
1. Genel Bakış ve Model Altyapısı
Open Code GO, gücünü tamamen Çin menşeli yapay zeka modellerinden alıyor. Fiyat avantajının arkasındaki temel sebep de bu model ekosistemi.
Sistem, özellikle GLM 5.1 ve Kimi K2.6 gibi piyasada öne çıkan güncel modelleri bünyesinde barındırıyor. Servisin sunduğu kullanım limitleri ise şu şekilde yapılandırılmış: