Basit bir isimle gitselerdi daha iyi olurdu. Mesela Bing, Google, Yandex 4-6 karakterden oluşuyorlar. Daha iyi bir domain alabilirlerdi. Girdikleri sektör çok büyük, rekabet çok fazla. Bu yüzden başarı şansları çok az.
Çok erken bunlar için. Yoksa iyinin kötünün herkes farkında. Ama komünizm gibi bunun da eksik ve imkansız yanları var. Açık kaynak bir Getir veya YemekSepeti yapsınlar kullanalım örneğin.
Uzmanlık alanın vs. orası beni ilgilendirmez pek.
Olayın felsefesine bakıyorum.
Açık kaynak, veri toplamıyor ve meta arama motoru desteği var. Ve bunlar 3-4 kişiden çıktı.
Hani nasıl bir mantık muhakeme algınız var anlamıyorum.
Kendi crawler botu (internet sitelerini ziyaret eden ve index dizinine ekleyen bot) var ama öğrenci oldukları için her zaman çalıştıramıyorlar.
Şu an yeni bir özellik üstüne çalışıyorlar: altyapı olarak Google kullansanız bile Artado dizinine sitelerin eklenmesi üzerine. Bu yüzden Artado kullanabilirsiniz, altyapıyı Google yapabilirsiniz.
Iyi de onun nedeni yazılım değil, donanım şirketlerinin Microsoft ile yaptığı pazarlıkları. Yani 90'larda neredeyse tum bilgisayarlarda Windows vardı, o günden beri bir çok bilgisayar üreticileri Windows yüklü pazarlıyor. Günlük kullanicilarin da çok ama çok büyük kismi varsayılan ne geliyor onu kullandığı için GNU/Linux kullanımı Windows'a gore çok az. Bunu gören yazılım firmaları da Windows'a urun çıkartıyor. Senin dediğin fikir tamamen saçmalık yani.